Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton miért nincsennek...

Vonaton miért nincsennek dohányzásra kijelölt helyek? Még a sörért is szólnak.

Figyelt kérdés
2022. okt. 5. 15:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%
Mert gyerekek is utaznak azokon a vonatokon.. még nem találtak ki olyan kocsiszínt ahova csak a cigizni meg iszogatni kívánól szállnak fel, de ez nem is feltetel ahhoz hogy közlekedni tudjon az ember, ezek nem vendéglátó helyek hogy minden igényedet kielégítsék.. arra vannak hogy eljuss a-ból b-be, nem azért hogy cigizgess meg iszogass egy jót.. erre ott vannak a kocsmák, vagy talalj ki egy járművet amin van ilyen lehetőség
2022. okt. 5. 16:43
 12/22 anonim ***** válasza:
96%

Sör miatt még egyszer sem hallottam, hogy szóltak volna, persze nem mattrészegen, és normálisan viselkedve.

Doháyozni valóban tilos, bár én nemdohányzóként mondom, hogy a vonatok legutolsó kocsija lehetne füstös, akár egy régi, lepusztult még bőrüléses egyterű vagonnal.

2022. okt. 5. 17:08
 13/22 anonim ***** válasza:
74%

Ne keverjük már a dohányzást és a sörfogyasztást, mert előbbi másokra is káros, utóbbi legfeljebb a fogyasztóra. (Legalábbis ott és akkor, a vonaton.)

A dohányzást törvény tiltja közlekedési eszközökön. Alkohol fogyasztása abszolút megengedett, ameddig nem viselkedik valaki botrányosan. Nincs általános tilalom rá, 1-es hülyeséget írt e tekintetben.

2022. okt. 5. 19:22
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

Már törvény tiltja a dohányzást a vonaton, de már a törvény megszületése előtt tilos volt a dohányzás a vonatokon (ahogy például fagyizni sem lehet a buszokon).

Az alkoholfogyasztás meg csak bizonyos közterületeken (nem nyilvános helyeken) tilos, a vonaton nem. Szép is lenne, hogy az új bisztrókocsikban megvett dobozos sört nem lehetne meginni a vonaton.

2022. okt. 5. 19:50
 15/22 eddiboy ***** válasza:
9%
Kérdező: Ki szólt a sörért? Inni szabad vonaton, azt nem tiltja semmi. HÉV-en nem, bár már a MÁV üzemelteti, de a BKK-s szabályok érvényesek rá.
2022. okt. 6. 06:45
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a gimis ingázást kezdtem, még voltak dohányos fülkékkel szerelt kocsik. Azóta nincs, amióta a peronon sem lehet és buszmegállóban sem, nagyon helyesen. De mindenki leszarja, külföldön is azt nézem, hol vannak a csikkek eldobálva, ott cigizik mindenki, és amikor a vonatom Bécsben/Salzburgban áll 10 percet, az osztrák kallerral együtt szállunk le cigizni ott, ahol 100 euró lenne a bírság.
2022. okt. 6. 16:34
 17/22 eddiboy ***** válasza:
28%
Én miért lettem 16 %-ra lepontozva, miközben ugyanazt írtam, mint pl. 12-es, hogy szabad sört inni vonaton. Vagy már a HÉV-en is szabad?
2022. okt. 6. 19:41
 18/22 anonim ***** válasza:
68%
A MÁV utazási feltételek tiltják az alkoholfogyaaztást. Talán csak az újra felbukkanó bisztrókocsikban nem.
2022. okt. 6. 21:30
 19/22 anonim ***** válasza:
87%

A legutóbbi üzletszabálytazként ezt találtam:

[link]

Ebben csak a vasútvillamoson való alkoholfogyasztás van tiltva.

2022. okt. 6. 23:23
 20/22 eddiboy ***** válasza:
100%

Itt vannak a HÉV utazási feltételei:

[link]

"A járműveken, valamint az állomások és megállóhelyek utasforgalmi területein tilos:

- ételt és italt fogyasztani;"

Mondjuk ez is érdekes szabály. A csepelin még oké, de a ráckevei elég hosszú, sok elővárosi vonat rövidebb, azokon pedig szabad enni-inni, még alkoholt is.

2022. okt. 7. 05:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!