Egyértelműen vonat, még Budapesten belül is, ha jobban, vagy ugyanúgy jön ki időben. A kötöttpályás közlekedést mindig is jobban szeret(t)em a járművek kiszámíthatóbb mozgása (gondolok itt a menetidőre és arra is, hogy nincs hirtelen kanyarodás, fékezés stb.) és a tágasabb terek miatt. Napi 2 órát buszozom, úgyhogy nagyon is jól tudom, miről beszélek és hogy miről ,,maradnék le”, ha járna a vonat.
2022. okt. 3. 16:38
12/17 anonim válasza:
Vonat, mert vonatrajongó vagyok. ☺😊😀😄😆😃😁
2022. okt. 3. 17:07
13/17 anonim válasza:
Vonatozni. Sokkal dinamikusabb és kényelmesebb. A buszozásban mindig is utáltam, hogy ha ablak mellé ülök, akkor úgyis mellém ül valaki, és akkor a leszállás macerás. Meg ugye jelezni kell, míg a vonat tuti megáll mindenhol, nem kell idegeskedni.
2022. okt. 3. 18:15
14/17 anonim válasza:
Egyértelműen vonatozni. Több tér van és van budi, így nyugodtan lehet hosszabb utakon is sörözgetni.
2022. okt. 3. 18:23
15/17 anonim válasza:
inkább vonatozni, de igyekszek róla leszokni, lassan nincs olyan eset, hogy ne késne, ne menne el előttem a csatlakozás, stb, akkor már inkább busz, az is késhet, de ott nagyon ritka hogy 30-40 percet késsen, a MÁV-nál ez a bemelegítés
2022. okt. 3. 19:33
16/17 anonim válasza:
Amikor csak tehetem, akkor inkább busszal szoktam menni. Utálom a MÁV-ot az egész szellemiségével együtt. Például az Eger-Budapest viszonylaton a busz 13 percet ver a vonatra menetrendileg, de a tapasztalatom az, hogy a valóságban többet, a busz mindig 5-10 perccel hamarabb ér a végállomásra, a vonat meg mindig 5-10 perccel később.
2022. okt. 4. 10:51
17/17 anonim válasza:
6 + 8 évig ingáztam Pécs és Budapest között.
A vonat gyorsabb. Kevésbé zsúfoltak az ülések, nem vagy annyira összepréselve másokkal. Nagyobb a tér egy termes IC-kocsiban, kevésbé jön a fasírtos szendvics szag. A lábadat ki lehet nyújtani, ha nem épp asztalhoz kapsz jegyet. Nekem valamiért 80%-ban oda adták az IC-n. Fel lehet állni, lehet sétálgatni. Van wc (jó a tisztaságát hagyjuk... de legalább van ha nagyon SOS, egy sok órás út alatt), van büfékocsi. A busz ennek mindenben az ellenkezője. Ami előny, hogy talán kevesebbszer szokott késés lenni. Nem kell rendszeresen pótlóbuszra átszállni. Általában működik a fűtés, nyáron többször működik a klíma, mint a vonaton. Lehet kutyát, macskát szállítani.
Egyiket sem szeretem kifejezetten. Az utolsó 7 évben inkább autóval jártam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!