Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszozni vagy vonatozni...

Buszozni vagy vonatozni szeretsz jobban? És miért?

Figyelt kérdés
2022. okt. 3. 14:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
97%

Rövid távon buszozni. Kényelmesebbek az ülések, mint a vonaton.

Hosszútávon vonatozni, mert kényelmesen lehet mozogni/sétálni.

2022. okt. 3. 14:30
 2/17 anonim ***** válasza:
98%
Hosszú távra mindenképpen vonat. Eddig egyszer fordult elő, hogy nem kaptam helyjegyet a kiszemelt vonatra, egy nappal az indulás előtt. Buszon ha nincs hely buktad és ha nem a végállomáson szállsz fel, nem is tudsz róla, hogy tele a busz amire vársz (itt a távolsági buszokról van szó amiken nem lehet állni, annyian szállhatnak fel amennyi ülőhely van).
2022. okt. 3. 14:34
 3/17 anonim ***** válasza:
94%
Mindenképp a vonat, a buszokon az ülőhely is szűk, állni sincs túl sok hely, és a gyomromnak is rosszabb.
2022. okt. 3. 14:40
 4/17 anonim ***** válasza:
98%
Pontosítok: mindenképp a vonat, ha értelmes alternatívát jelent. Mert ha a busz feleannyi idő alatt jut le valahova, akkor még szép, hogy azt választom.
2022. okt. 3. 14:41
 5/17 anonim ***** válasza:
97%
Hát, az én lakóhelyemen csak busz van, de szerintem a vonat jobb.
2022. okt. 3. 15:00
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindig vonat, több okból. Gyerekkoromban rosszul voltam minden buszos osztálykiránduláson, ez az egyik. A másik a szag, a harmadik meg az, hogy vonaton-villamoson akár állva is, buszon a rázkódás miatt meg ülve sem tudom fejteni a rejtvényemet. Viszont pl. a Flixbus iszonyat kényelmes tud lenni, inkább a helyi meg helyközi Volán buszokat nem szeretem.
2022. okt. 3. 15:09
 7/17 Metionin ***** válasza:
98%
Vonat, mert nagyobb a hely a lábaimnak. Buszon választhatok, hogy a térdem fog fájni vagy a hátam.
2022. okt. 3. 15:22
 8/17 anonim válasza:
100%
Vonat, de sajnos ahova szoktam, oda nem érdemes vonatozni, mert 1 órával tovább tart, mint a buszút és még át is kell szállni.
2022. okt. 3. 15:30
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Vonat.

A busz helyi közlekedésre jó, távolsági utazásnál meg sem közelíti a vonatot.

Egyrészt, ha nem gyorsjárat a busz településenként több helyen is megállhat, a megyéken belüli járatokon olykor zsúfolt is lehet, bár ez inkább már csak nosztalgia, a '80-as években gyarori volt, hogy a buszra fel sem fértek az emberek már az induló állomásokon, mozgó heringes dobozként közlekedtek, nemhogy légkondi nem volt, még levegő is alig.... és ha valaki az ajtótól távolabbrólpróbált eljutni a leszállás előtt az ajtóig, az különös muatványokkal járhatott.

Akkoriban a vonatokon is tömegek utaztak, de az mégis elviselhetőbb volt.

Az sem egy utolsó szempont, hogy minden vonaton van WC. Nem haszálod, ha nem muszáj, de van... a buszon meg lehet akkor sem engedik használni, ha van.

Hosszabb utazásoknál egyértelműen a vonat a jobb, pl egy Nyíregyháza-Budapest táv IC-vel időben is elviselhető, van légkondi, wi-fi, általában nincs tömeg.

2022. okt. 3. 15:47
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát... attól függ...

Elsődleges, hogy mennyi idő alatt vagyok melyikkel hol.

Aztán a pontosság, aminél a MÁV kevésbé jeleskedik és az, hogyha kimaradna egy járat, akkor hogy lehet az alternatíva. Így közelebbi távolságoknál a busz élvez prioritást.

Aztán a távolság, mit megtennék és van-e közte pihenő/átszállás, ami dohányzás, pisálás, kaja-pia vásárlás, kinyújtózás stbstb esetében releváns lehet.

Több-kevesebb cuccom van-e, amivel utazok, ha több, akkor inkább vonat.

Egyedül utazom-e, vagy ketten, vagy többen. Ha többen, akkor vonaton lehet olyan hely, ahol együtt tudunk beszélgetni-kártyázni-sörözni az úton, ámbár akkor már olcsóbb és jobb, gyorsabb, stb kocsival 2 fő felett bárhová menni.

Viszont kis hazánkban katasztrofális a tömegközlekedés 1-2 nagyobb városon belüli közlekedést leszámítva. Minden tekintetben.

2022. okt. 3. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!