Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ebbe most csak belekell törődnöm?

Ebbe most csak belekell törődnöm?

Figyelt kérdés
Fáradtvoltam munka után nem vettem észre hogy a jegyolvasó nem lyukasztotta ki a jegyem villamoson, mikor jöttek ellenőrizni meglettem birságolva, összesen 3 megállót mentem és 8 ezret kelett fizetnem, kérdeztem kamerán nem lehet visszanézni hogy én a jegyet felhasználtam és azt mondták az nem számit.

2022. szept. 29. 13:55
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Én lyukasztotam jegyet a gép nem lyukasztotta ki amit én nem vettem észre, ja és ma testvéremmel voltam villamoson ésaz én jegyemet kilyukasztotta az övét nem szóval hiába ellenőrizte az ellenőr legutóbb hogy a gép jó lehet a jegyemmel volt baj.
2022. okt. 5. 11:13
 22/24 anonim ***** válasza:
85%

"A jegyérvényesítő készülék használata az utas feladata. A jegyérvényesítő készülék hibájakor az

érvényesítést a helyszínen található másik készülék segítségével kell elvégeznie. Amennyiben a

helyszínen észszerű távolságon belül nem található működő jegyérvényesítő készülék, akkor az utas a

jegyének érvényesítése érdekében – a zsúfoltságot is figyelembe véve – a tőle elvárható gondossággal

köteles eljárni.

Az elektronikus jegyérvényesítő készülék az érvényesítés során kódot nyomtat a jegyre, amely alapján

megállapítható az érvényesítés helye és pontos időpontja. Az elektronikus jegyérvényesítő készülékek

egy része a kódnyomtatással egyidejűleg mechanikus jellel (jegy szélén ejtett, téglalap alakú bevágás

vagy kúpos mélyedés szúrása), ún. roncsolással is ellátja a jegyeket. A mechanikus jegyérvényesítő

készülékeknél a kilyukasztott számháló alapján ellenőrizhető, hogy a felmutatott jegyet az adott

járművön érvényesítették-e."

2022. okt. 5. 11:18
 23/24 anonim ***** válasza:
66%
A f@szt voltál fáradt, lógtál. Mit kell ezen ilyen mesékkel szépíteni? Kit akarsz átverni, magadat vagy az Internet népét? Ha voltál olyan mafla, hogy hagytad magad megbüntetni, akkor mostmár fizetned kell. Ha sokat lógsz és legközelebb időben leszállsz, akkor megtérül a lógás. Engem 1 éve nem büntettek meg, pedig nincs jegyem, de naponta utazok.
2022. okt. 29. 10:45
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg, befizetted? Vagy most ducikázol, és azt játszod, hogy nem fizeted ki a büntikét? Csak szólok: az összeg emelkedik, ha nem fizetsz, a végén kiadják valami behajtó cégnek, és ha másképp nem, kimennek foglalni, és a lefoglalt vagyontárgyak árverezéséből lesz meg a büntetés + a végrehajtási költség.

Ha nem fizettél a helyszínen, most már bő 30.000 forintnál jár az összeg.

[link]

2022. okt. 29. 10:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!