Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ebbe most csak belekell törődnöm?

Ebbe most csak belekell törődnöm?

Figyelt kérdés
Fáradtvoltam munka után nem vettem észre hogy a jegyolvasó nem lyukasztotta ki a jegyem villamoson, mikor jöttek ellenőrizni meglettem birságolva, összesen 3 megállót mentem és 8 ezret kelett fizetnem, kérdeztem kamerán nem lehet visszanézni hogy én a jegyet felhasználtam és azt mondták az nem számit.

2022. szept. 29. 13:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
32%

10 - "Egyszer szerintem belefér." Nem fér bele.

Be lehet jelenteni, hogy nem működött a lyukasztó -Járat, időpont, és az ellenőrök nem ellenőrizték. -visszaélés történt - ott helyben nem kellett volna hagyni, és azonnal bejelenteni - vásárlók könyve stb. Persze tudom, ott helyben nem jut minden eszébe az embernek.

2022. szept. 30. 10:24
 12/24 anonim ***** válasza:
91%
#11 Nem a jegykezelő gép nem működöott, hanem a kérdező. Lehet hogy rosszul dugta be, és csak kihúzta, nem figyelte hogy történik-e valami. De mivel a járművön több jegykezelő gép is van, ez az "így járt" kategória. Az utazási feltételek között az érvényes jegy megléte szerepel. Lett volna módja a többi gépen érvényesíttetni, nem tette meg. Akkor tehetett volna bejelentést, ha egyik gép sem működik.
2022. szept. 30. 11:53
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Fáradtan én sem nézném, mondjuk városon belül is vonattal járok. Ott ha nincs jegyed, adnak 2600 forintos felárral. Pestszentimre-Nyugati pont egy vonaljegy ára, inkább megveszem azt, mint a buszra és a villamosra 2 jegy...
2022. okt. 1. 00:28
 14/24 A kérdező kommentje:
Hát itt villamoson csak 3 megállótmentem városon belül és 8000 büntetés mert nem vettem észre hogy nem jól tettem be a jegyet.
2022. okt. 1. 00:58
 15/24 anonim ***** válasza:
87%

Ez ilyen. Tanulópénz.

Egy ideális társadalomban, ez simán beleférne. Az a baj, hogy odahaza minden második ember "nem vette észre", hogy nem kezelte le a jegyét.

Valahogy a te esetedben is nehezen hiszem el, hogy annyira fáradt voltál, hogy

- se az nem tűnt fel, hogy nem adott ki hangot a gép.

- se az, hogy nem történt semmi a jeggyel.

Ha ennyire zombi voltál, akkor még szerencséd van, hogy ennyivel megúsztad és nem zsebeltek ki / nem ütött el egy autó.

2022. okt. 1. 01:30
 16/24 A kérdező kommentje:
Nem csak fizikálisan de mentálisan is nagyon kimerült vagyok a napokban ráadásul csak most kezdtem el tömeg közlekedést használni szóval fogalmam sincshogyan müködik, de nem kell elhinned ha nem akarod
2022. okt. 1. 09:22
 17/24 anonim ***** válasza:
90%

Nem kell megmagyarázni. Az utazási feltételek nyilvánosak. Ráutaló magatartással (felszálltál a járműre) te egy szerződést kötöttél a szolgáltatóval. A szerződés rád eső részét nem teljesítetted, nem volt jegyed. Így az ASZF-ben rögzített feltételeknek megfeleő összegű pótdíjat kell fizetned. A történet ennyi.

Az hogy miért, nem volt pénzed vagy fáradt voltál, részeg voltál, feledékeny voltál, teljesen mindegy, a szerződésszegés tényén nem változtat. Mondjuk nem egészen értem, hogy akarsz majd az élet igazi nehézségeivel szembenézni, ha a tömgközlekedés használata, és az hogy egyszer hibáztál, ilyen szintű picsogó drámázást vált ki belőled,

2022. okt. 1. 13:24
 18/24 A kérdező kommentje:
feltettem egy kérdést, ez mióta picsogó dráma? mások is feltettek nekem kérdést erre sozlgáltam nekik válasszal magyarázattal, ismételten ez mitől lesz picsogó dráma? és amúgy volt jegyem de látom értelmezni nem tudtad az eddig leirtakat ha már aztfeltélezed nem volt de igazából nem olvastál el kb semmit sem abból ami itt lelett irva az egész reakciódból megitélve, nem értem minek jösz ide kötekedni ennyire unalmas az életed? de már akkorm egkérdezem tőled a pótdij miért 8000 kell legyen mikor vonaton kevesebb?de midnegy szerintem olvasd el imsét az egész itt lezajlott komunikációt mielőtt ismét kötekedni próbálsz
2022. okt. 1. 22:53
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a picsogó dráma, hogy nem vagy képes elfogadni, hogy nem olyan választ kaptál, mint amilyet elképzeltél. És folyamatosan vergődsz azért, mert nem a tiéd lett az utolsó szó.

Nem próbáltam kötekedni, tényeket közöltem.

Az egész itt zajlott kommunikációt olvastam, és ez már a harmadik válaszom ebben a témában. Arról szól a téma, hogy hibáztál, és ennek a következményeit nem vagy képes felnőtt módra elhordozni, hanem ki akarod magyarázni, hogy te nem is vagy hibás, csak áldozat, és túl magas a pódtíj, stb, stb És mindenki hülye, aki ezt bele meri a képedbe mondani.

Nőj fel. AMi történt az semmi, nulla, nem ügy. Mit fogsz csinálni ha valódi nehézségid lesznek? Öngyi leszel, csak előtte telepicsogod a fájdalmaddal a fél internetet?

2022. okt. 2. 01:31
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem lyukasztottál jegyet, így jogos volt a büntetés. Értem, hogy figyelmetlen voltál, de arról nem ők tehetnek.
2022. okt. 3. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!