A Duna alja alatt kb. hány méterre van építve a metró alagút?
Figyelt kérdés
A 2-es metró a Parlamentnél a 4-es pedig a Szabadsághídtól a Petőfi híd irányában kb. 100 meterre halad át a Duna alatt. Egyik helyen sem tudom milyen mély a Duna.
Az érdekel, hogy a Duna alja, alatt hány méterre van még a metró alagút építve? Kb?
Gondolom, hogy nem 1 méter hanem több. Valaki tudja esetleg?
2022. szept. 2. 19:14
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
3/4 anonim válasza:
Legmélyebben a Széll Kálmán téren, ha minden igaz, 38 méter. De előttem leírták :)
4/4 anonim válasza:
Érdekesek ezek a mélységi térképek, amit az #1-es belinkelt. Amikor a kiszáradt Duna-medret ábrázolják fantáziarajzokon Budapestnél, akkor ilyen Gellért-hegy nagyságú ~100 m mély gödörnek rajzolják. A valóságban meg a hajóútvonalakon is csak jellemzően 3-5 m körüli a vízmélység. Kevés helyen mélyebb 5 m-nél, a partok mentén meg csak 1-2 m átlagos vízállásnál.
Ezt én sem tudtam, tanulságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!