Budapest-Hévíz vonalon milyen buszok járnak?
Őszinte leszek, felnőtt létemre kb. soha a büdös életben nem utaztam még volánnal, mármint csak ilyen elővárosi járatokon meg nyilván vidéken a helyi járatokkal, távolsági busszal nem, a vonatot preferálom.
Viszont Hévízre csak a volán a praktikus, ugye a Népligetből megy közvetlen busz.
Ezek hogy működnek? Konkrét helyjegyes, vagy ülsz, ahova akarsz?
A csomagokkal mi a helyzet? Fel tudod vinni magaddal? Mekkorát? Van neki hely? Vagy a busz aljába kell pakolni? Utóbbi nem veszélyes, nem tudja más könnyen ellopni? Bár ahogy néztem, kevés a köztes megálló, de mondjuk mikor tülekszik az ember leszállásnál a cuccaiért, gondolom nem nehéz, hogy aki akarja, megfogja és vigye a másét...
Csak a busz praktikus? Ne mondd. Keszthelyig tök kényelmesen elvonatozol, most még épp büfekocsi is van, aztán Keszthely - Hévíz között meg annyi busz jár, hogy rá sem kell nagyon nézni a menetrendre.
De ha mégis távolsági busszal mész, helyjegy váltható rá, csomagból a kicsi az utastérbe , a nagy a csomagtérbe megy. Szåros gatyát nem akar senki lopni, a tabletet meg igen, vidd fel az utastérbe az aranyrudakkal együtt, legfeljebb összeizzadod a Gucci pólót, ha van olyan .
Emberi hangnemben bunkózás nélkül nem megy a válasz? Tényleg ettől vagy boldog, hogy itt éled ki magad?
A "közvetlen busz" szókapcsolaton mit nem értesz? Azt jelenti, hogy nem kell átszállni. Ha keszthelyig vonatozik az ember, az egyrészt nem közvetlen, másrészt nem praktikus, tekintve a cirka plusz 45 perces menetidőt, és akkor még nem említettem a "szaros gatya" cipelését sem.
Szerintem nem volt bunkó az egyes, csak nyers.
Nem véletlen, hogy ő is és én is a vonatot preferálom hosszabb távon, hidd el, hogy egy vonat ezerszer kényelmesebb és a csomagodat is jobban figyelemmel tudod követni, míg egy buszon még a lábadat sem tudod kinyújtani.
De ha inkább busszal akarsz menni végig, abban sem akadályozunk meg.
Buszok nem helyjegyesek, oda ülsz, ahol neked kényelmes. Nagyobb bőröndöt a csomagtartóba teszi, ehhez a sofőr segítségét kell kérned, ő nyitja ki, zárja be. Magaddal a buszra csak egy kisebb táskát tudsz felvinni üccsivel, keksszel, kajával, ha sokan vagytok a buszon még azt is szorongathatod a lábadnál vagy a combodon.
Ellopni nem nagyon szokták - elvégre a nagy táskákban általában csak ruhák vannak. Az fordulhat elő, hogy elcserélitek a csomagot esetleg, erre érdemes figyelni.
Én biztos vonattal mennék Keszthelyig, onnan pedig megfontolnám a taxit Hévízig. A busz se sokkal olcsóbb..., a taxi meg a célpontodra visz.
Évente járok Hévízre, én is a vonat/busz párosítás választom, bevált még az átszállással is.
#1) A stílus maga az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!