Kezeletlen metró vonaljegyet meddig lehet felhasználni ?
Figyelt kérdés
Tegnap reggel vettem vonaljegyet amit este szerettem volna használni,de máshogy alakult így nem metróval mentem haza. Ez a jegy meddig lehet így felhasználni, hogy nincs kezelve ? Valahol azt olvastam hogy egy évig ez igaz ?
Még a 10éve vett jegy is használható. 😂 azóta nem változott az ára.
2022. aug. 28. 17:30
2/11 anonim válasza:
Áremelés után egy évig ha jól tudom.
2022. aug. 28. 17:35
3/11 anonim válasza:
Árváltozást követő 1 évig használható fel (2013 óta nem volt árváltozás) és további 3 hónapig névértéken becserélhető.
Példa: Ha 2023. jan. 1-én 400 Ft lesz a vonaljegy, akkor 2023. dec 31-ig használhatod fel és 2024. márc. 31-ig becserélheted egy új jegyre, a különbözet (50 Ft) megfizetésével.
2022. aug. 28. 17:36
4/11 anonim válasza:
A címben metró vonaljegy szerepel, úgyhogy a félreértések elkerülése végett hozzátenném, hogy a jegyet nem csak metrón, hanem buszon, trolin és villamoson (valamint a városhatárig a HÉV-en) is felhasználhatod.
Az előzőeket összefoglalva pedig egy hasznos ökölszabály: ha veszel egy vonaljegyet, akkor az 1 évig még biztosan érvényes (a fentieknek megfelelően akár jóval tovább is).
2022. aug. 28. 17:46
5/11 anonim válasza:
Metrószakaszjegy is létezik, arra ugyanezek a szabályok érvényesek.
2022. aug. 28. 17:57
6/11 anonim válasza:
Elvileg bármeddig, ha az alján ott a hologram, és nem csak metrón. Ma már nincs külön metróra, max szakaszjegy.
2022. aug. 28. 20:20
7/11 eddiboy válasza:
#6: Anno a BKV örök érvényűnek hirdette a jegyeket, a BKK azóta ezt megszüntette, úgy érvényesek a jegyek, ahogy #3 leírta.
2022. aug. 28. 21:39
8/11 anonim válasza:
Egész biztos, hogy ha lenne hologramos jegyem, akkor minden további nélkül felhasználnám. Nehogy már a pofámba hazudjanak, majd még engem hozzanak ki hibásnak.
2022. aug. 29. 10:45
9/11 eddiboy válasza:
Csakhogy azóta megváltozott a szolgáltató, BKV -> BKK. Így a BKV által kiadott jegyek érvényüket vesztették. A BKV már csak egy közlekedési eszközöket üzemeltető vállalat (ahogy az Arriva is), a szolgálatást a BKK nyújtja.
2022. aug. 30. 06:34
10/11 anonim válasza:
Ez aztán érv. Pont ezért nem bliccelek évek óta, mert ilyen hozzád hasonló idióták ülnek a vezetésben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!