Mit jön azzal a BKK hogy 10 éve nem emelték a bérlet
árát?A fizetésünk talán emelkedett?
Figyelt kérdés
A BKK honlapján olvastam hogy megemelkedik néhány jegyfajta ára emelkedik a pótdíj összege,de a havi bérlet marad 9500 Ft.Azzal érvelnek,hogy 10 éve nem emelték a bérlet árát,vegyünk bérletet.Igen ám,csakhogy sokminden másnak viszont többszörösére emelkedett az ára,többek között az alapvető élelmiszereknek is.A fizetésünk hiába emelkedett az elmúlt 10 évben,az infláció is nagy volt,tehát olyan mintha a fizetésünk se emelkedett volna 10 év alatt semmit.Szóval nem mentünk előre semmit.
Valóban nem emelkedett a bérlet ára,de a fizetésünk sem.Sőt,a fizetésünk egyre csökken évről évre.Amíg nem rendezik a béreket úgyis sokan bliccelni fognak továbbra is.
2022. aug. 17. 20:57
2/12 anonim válasza:
Jön az ősz,jönnek a megszorítások,vissza kell venni amit a választások előtt osztogattak.Annak van szerencséje aki közel lakik a munkahelyeket,nem kell bérletet vennie,megmarad neki 10 ezer forint.
2022. aug. 17. 21:01
3/12 anonim válasza:
Mindenki hozzájárul a BKK működéséhez aki dolgozik és adózik a fizetése után.A BKK állami,tehát a mi pénzünkből működik.Az,hogy bérletet kell vennünk hogy használhassuk,olyan mintha moziba mennénk és nemcsak befelé,hanem a moziból kifelé is fizetnünk kéne a jegyért.
2022. aug. 17. 21:07
4/12 anonim válasza:
De akkor a bérlet arányaiban kevesebbe kerül, mint 10 évvel ezelőtt, nem?
2022. aug. 17. 21:09
5/12 anonim válasza:
#4 pont az,hogy inkább emelkedett a bérlet ára is.Bár csak 9500-at fizetünk érte a pénztárban,a különbözetet máshol fizetjük ki.
2022. aug. 17. 21:11
6/12 anonim válasza:
Tehát jól értem, most az a problémád, hogy a bérlet ára 10 éve nem emelkedett?
És ez így sokkal drágább, mintha emelkedett volna, mert így minden "mással" fizettük ezt meg?
Nem Te vagy a legélesebb kés a fiókban, ugye?
2022. aug. 17. 21:26
7/12 anonim válasza:
A BKK díjszabása igenis korrekt más országok tömegközlekedéséhez képest. Képzeld, ha a bevétel nagyrészét a menetdíjból akarnák beszedni, akár háromszorosát kéne fizesd a 9500-nak. Máshol ezt kifizettetik! Nem csak Magyaroszágon van infláció. Nyilván itt rekordmagas más országokéhoz képest, de hidd el, 9500 forintért itt több mint normális közlekedési hálózatot használhatsz ki.
Ebből a pénzből (sőt a reklám- és egyéb bevételekből is együttvéve) a BKK-nak egy fityingje sem marad! Nyilván közszolgáltatás és nem kell, hogy nyereséges legyen de legalább nullára kijöhetne. Ha ezzel az intézkedéssel többeket sarkallnának, hogy bérletet vegyenek, vagy pótdíjat fizessenek, egy egészen kicsit máris gazdaságosabb lehetne a működésük. Nyilván hencegnek vele, hogy nem emelték az árakat 10 éve, de úgy, hogy ez nekik hatalmas érvágás is érdemes népszerűsíteni a tömegközlekedést, ami hangsúlyozom, világszínvonalú, de legalább szépen lassan közeledünk a nullához, alulról.
2022. aug. 17. 21:39
8/12 anonim válasza:
Rendezni kellett volna a béreket,munkahelyeket teremteni,meg lehetne oldani hogy senki ne tudjon bliccelni és ne is legyen gond senkinek megvenni a bérletet.De hát a Fideszt sem érdekli az emberek sorsa,csak a saját zsebüket megtömhessek.
2022. aug. 17. 21:40
9/12 anonim válasza:
Ja, pl: hiába alapítványi lett néhány egyetem, a béreket nen tudják rendezni, mert nincs miből... ezzel szemben Bp-n 2x annyi a kezdőfizu, mint amennyi máshol bértábla alapján ugyanannyi maradt. Nem tudtak 2x 15%-ot emelni. Volt, aki PhD hallgatókent a lelkét kidolgozta, mégsem lehet ott maradni, mert nem vesznek fel senkit, de béreket sem emelnek abszolút. Ennyi erővel mindenki elhúzhatna Pestre, aki megteheti, mert itt nincs perspektìva. Úgyhogy ez is egy tipikus példája annak, hogy hiába a nagy ígérgetések, ha nincs miből rendezni és az egyetem is egy óriási versenyszféra lett. PhD hallgatóként hányok ettől az egésztől, én nem vagyok elég tehetséges, hogy legyen belőlem valami ezen a pályán, pedig nemcsak vidéken tanítok jelenleg. :) Csak tanítani és főállású kutatónak lenni 2 külön szakma. A megnevezés is más papíron, honlapon stb. Egy oktató, legyen adjunktus, alig keresett eddig valamit. Közhiedelemmel ellentétben nem kevés oktató van, aki soha nem dolgozott mást egyetem mellett
2022. aug. 19. 22:31
10/12 anonim válasza:
Véletlen elküldtem... szóval az egy dolog,hogy semmi mást nem dolgoztak ezen kívül, de egy óriási lutri, hogy nyersz-e valamilyen pályázaton, a konferenciák, publikációk méregdrágák is lehetnek, ha senki sem támogat. Én azért úgy tudom, nem ekkora kínszenvedés ez más országokban anyagilag. :/ Sehol sem keres jól az, aki oktat, de itt minden tanár, akár egyetemen, akár lejjebb éhenhal kb. Ehhez képest a BKK problémája csak egy a sok közül. Nem kellenek ide okos emberek, szüljél 3 gyereket, légy valamilyen szakma mestere aztán szavazz a Fideszre. XD Sajnálom, nyers voltam, de nem tudok már erre mit mondani
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!