Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Budapesti tömegközlekedés?

Budapesti tömegközlekedés?

Figyelt kérdés
Ha a Népligettől az Arany János utcáig mennék, M3as metróval jövök a Kálvin térig, onnan tovább át kell szállnom. A kérdés az lenne, hogy a jeggyel amivel a metrón utaztam csak a metrópótlóra szállhatok vagy jó a 9-es buszra is vagy a 72M trolira?
2022. aug. 15. 17:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
#10 én nem pontoztam le a válaszod, pont a korrekció miatt. :) Kérdező: az átszállójeggyel bármire átszállhatsz, időkorlát van, két oldalán pecsételed. (Metróról metrópótlóra is illik azért a sima vonaljegy másik oldalát is lepecsételni, ellenőr mondta, de nem büntetnek meg, ha nem sikerül.)
2022. aug. 16. 01:43
 12/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítséget 🤗
2022. aug. 16. 07:36
 13/17 anonim ***** válasza:
28%
Ha automatából veszed az átszállójegyet, két külön jegyet kapsz, amit önállóan is fel tudsz használni.
2022. aug. 16. 08:36
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

#13: Nem annyira...

[link]

Mindkét jegynek nálad kell lenni (még ha csak az elsőt érvényesítetted, akkor is), és 100 percig utazhatsz az átszállójeggyel, és visszafelé utazásra nem alkalmas. Vagyis felhasználhatod úgy, hogy például egy járattal 20 percet utazol, 40 percig nem használod (sétálsz valamennyit, vagy mást csinálsz), és felszállsz egy másik járatra, amin még 40 percig mehetsz.

De nem egyenértékű két vonaljeggyel.

2022. aug. 16. 09:48
 15/17 eddiboy ***** válasza:
#10: Igen, az első ütemnél a 12M és 14M jelű villamosokra/ról is át lehetett szállni ugyanazzal a jeggyel.
2022. aug. 16. 22:49
 16/17 anonim ***** válasza:
#15 de csak a Lehel tér és Újpest-Központ között, mert ott metrópótlónak számított (persze azt már senki se ellenőrizte, ha leszálltál hamarabb, de továbbmenni nem lehetett vele). Egyszer próbáltam ki, de inkább letettem róla, mert jelentősen lassabb volt a pótlóbuszhoz képest, amin a végállomáson még le lehetett ülni, a Gyöngyösi utcánál telt meg jellemzően, de addigra én már ültem és a Lehel térig utazva át se kellett verekedni magam a tömegen, mert ott mindenki leszállt. Ez most a középső szakaszon nem jellemző, folyton tele van, bár most hogy már csak a Kálvintól jár hátha jobb lesz a helyzet.
2022. aug. 16. 23:16
 17/17 anonim ***** válasza:
#14 Kösz a javítást. Én használtam így, nem lett belőle bajom. Lehet, hogy szerencsém volt. #13 vagyok.
2022. aug. 17. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!