Külföldieken be tudja hajtani a BKV a bírságot ha nem fizetnek helyszínen?
Figyelt kérdés
A 4-6on gyakran látom hogy turistákat büntetnek, főleg ázsiaiakat. Pedig ha ők nem fizetnének helyszínen akkor szerintem azt nem nagyon lehetne utólag behajtani.
Hogy van ez?
2022. aug. 6. 15:47
1/7 anonim válasza:
Honnan tudod hogy turista?
Tudod te hányan élnek belőlük Budapesten?
Egyébként a behajtás nem az ellenőr dolga, büntetés nélkül pedig nem engedheti el a bliccelőt. Főleg nem azért mert Ázsiai, és úgysem tudják behajtani rajta.
2/7 anonim válasza:
Ha szerinted nem, akkor oké. Meg hogy ránézésre tudod, hogy ki turista.
3/7 A kérdező kommentje:
Tegyük fel hogy nincs magyar lakcíme és a helyszínen nem akar/nem tud fizetni.
Mit tehet az ellenőr?
2022. aug. 6. 16:23
4/7 anonim válasza:
Az ellenőr annyit tud tenni, hogy felveszi az adatait.
5/7 anonim válasza:
Nyilván a külföldiekkel szembeni pótdíjazási eljárások esetében országtól függ, milyen szintű az együttműködés a két állam között jogi ügyekben. Mondjuk egy uniós tagállamban élő esetében minden további nélkül behajtható a tartozás (persze az átfutási idő tipikusan hosszabb mint magyarországi pótdíjtartozas esetén). Más esetben simán előfordulhat , hogy bele sem kezdenek utólag a pótdíj behajtásába - de ezt az ellenőr nem fogja tudni, nem az ő döntése.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Erre voltam kivancsi
2022. aug. 7. 11:06
7/7 anonim válasza:
Amúgy én a 4-6 vonalán dolgoztam egy bankban, és az ügyfeleink fele az ázsiai/néger volt.
A belváros tele van velük, nem turisták, itt élnek sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!