A MÁV miért nem képes használható online jegyvásárlási felületet létrehozni?
A jegy.mav.hu tényleg valahogy nem a legfelhasználóbarátabb. Ott valahogy nem áll rá a szemem és a kezem arra, hogy csak katt-katt és megvan a jegy. Pedig szórakoztam vele sokat. Előtte a régi rendszerben amióta csak lehetett online vettem a jegyet és pénztárban, vagy kioszkban vettem át, vagy nyomtattam. Az a rendszerv valahogy jobban működött.
Az applikációval csak néhány apprób gondom van ami a duzájnt érinti. Miért ott van a keresés gomb, miért úgy kell a dátumot megadni, összecsúszik a táblázat ha a telefonon be van kapcsolva a kövér betűtípus, stb. Ezek tényleg elég amatőr és idegesítő dolgok. Viszont a jegyvásárlás mindig megbízhatóan működik! Ha van netkapcsolat és lehet bankkártyával fizetni, akkor biztosan lehet jegyet vásárolni.
Közel 20 évet dolgoztam a MÁV-nál és egyes leányvállalatainál, úgyhogy nagyjából ismerem a saját fejlesztésű belső rendszereket. Kb mindegyik ugyanilyen fapad, egyszerű, 1998-as html oldalra hajazó stílus. De legalább működnek és nem kell nekik nagy sávszélesség. Ellentétben a Poszeidon és a hasonló baromságokhoz.
"2 utas + 2 kerékpárjegy vásárlásánál rendre értelmezhetetlen hiba üzenet érkezik"
Ez azért van, mert a kerékpárral - mint utassal - mókoltak valamit az adatbázisban. Töröld ki a ketékpár utastípust és add hozzá újra!
(Mindkét utasnak nevet és születési dátumot meg kell adni, ennek elmaradása is okozhat hibaüzenetet)
"egyébként sem túl logikus a felképítése az egésznek."
Még mindig jobb mint a budapest go!
Akkor nálad valami más anomália van. Nincs azon a vonaton kerékpárszállításra lehetőség, vagy kell rá kerékpár helyjegy, vagy valami ilyen egyszerű probléma lehet.
Miért nem veszitek meg két telefonon, két appban a jegyet, mindenki saját magának és akkor nincs ez a probléma.
Egyébként tényleg fejleszthetnék még kicsit és tök jó lenne. Mondjuk Apple Walletbe mehetne a jegy, vagy egy widgetbe ki lehetne tenni a főképernyőre és az appba lépés nélkül lehetne megmutatni a jegyvizsgálónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!