Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megéri MÁV bérletet venni?

Megéri MÁV bérletet venni?

Figyelt kérdés

2 éve vagyok már bejárós, de most vettem észre, hogy lehet bérletet is venni vonatra.

Nekem egy diákjegy 860 forint, a bérlet pedig havonta lenne 4400, azaz 4 utazás alatt (2 hét nálam) kifizetődne.

Ez túlzottan is jónak hangzik és nem is láttam még a vonatomon másokat bérlettel utazni, mi lehet ennek az oka, illetve mi lehet a bérletben a bibi, hogy ne legyen ennyire jó?

2022. aug. 1. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Diákbérletet csak a lakóhely és az iskola között vehetsz és csak nappali vagy esti tagozaton. Ha ez a helyzet, megéri.

A teljesárú bérlet viszont abszolút nem éri meg, csak akkor, ha minden munkanap mész vele oda-vissza, amúgy ráfizetés. Én hibrid munkarendben dolgozom, 2 nap iroda, 3 nap home office, a cég odaadja (zsebbe, nem kell számla) a bérlet árát, de én inkább minden alkalommal veszek jegyet, így marad abból a pénzből.

2022. aug. 1. 16:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Nincs benne semmi bibi.

Nem csak a vasúton, hanem buszon is így van, és nem csak diákoknak.

Nekem pl a teljesárú helyijáratos bérletem 7000, míg 1 db buszjegy 280 Ft. 20 munkanappal, számolj napi 2 jegyet, ha máshová nem megyek.

2022. aug. 1. 16:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A helyijárat még oké, a BKK bérlet is kijön napi 350 Ft-ra, ami így a fele, ha 20 munkanappal, napi 2 jeggyel számolunk, ami korrekt. De a helyközi, mint a vasút és a települések határán átlépő buszok már nem. A 20 km-es bérlet 14200 Ft, a jegy 370 Ft. Ez több mint 38 jegy, azaz 20 munkanappal, napi 2 jeggyel számolva egy és kb kétharmad jegyet nyersz a bérlettel, ami abszolút nem korrekt. Főleg ha jön pár nap váratlan betegszabi, már egy nappal is ráfizetésbe fordul.
2022. aug. 1. 16:22
 4/5 anonim ***** válasza:
61%
Eddig melyik bolygón laktál?
2022. aug. 1. 16:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Diákként megéri, amúgy olcsóbb autóval járni, legalábbis amíg a benzinárstop érvényben van.
2022. aug. 2. 08:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!