Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV-n a 10 db-os gyűjtőjegyet...

BKV-n a 10 db-os gyűjtőjegyet több ember is használhatja?

Figyelt kérdés
2022. júl. 14. 16:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2022. júl. 14. 16:35
 2/10 anonim válasza:
100%
Persze
2022. júl. 14. 16:35
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi

Csak mert Debrecenbe egy tömbbem van (nem külön 10db jegy) amiből kitépni se szabad és sorba kell haladni ott csak 1 ember tudja használni.

2022. júl. 14. 16:40
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
Szegeden se szabad kitépni, de lyukaszthatsz kettőt, hármat, négyet egymás után, ez gondolom Debrecenben is lehetséges. Pesten meg már évek óta össze sincs fűzve, csak a sorszám alapján látszik hogy összetartoznak, de amíg össze volt is lehetett, mi már a 90-es években is egy gyűjtővel utaztunk hárman anyámmal és öcsémmel.
2022. júl. 14. 16:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, használhatja.

A debreceni, tömbös módszert ismerem én is, szerintem hülyeség.

2022. júl. 14. 16:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A jegyszelvények (a gyűjtőjegyben lévő jegyek) egyenként is használhatók. Igazából Budapesten olyan a gyűjtőjegy, mint ha egyszerre vennél 10 sima vonaljegyet "akciósan", mennyiségi kedvezménnyel.

Arra figyelj, hogy ha automatából veszed, akkor az a 10 jegy mellett nyomtat egy "címlapot" is (összesen 11 papírcsíkot kapsz), ami nem használható utazásra! Mivel ugyanolyan papírra készül és azonos méretű, összetévesztheted a jeggyel, így érdemes azt rögtön kidobni.

2022. júl. 14. 16:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Bakker, Debrecenben még mindig tart a kőkorszak? A BKV(!) már réges-régen eltörölte ezt a hülyeséget, hogy egyben kell tartani a tömböt és nem téphető ki a jegy.
2022. júl. 14. 18:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
#7 Debrecen fejlődik a leggyorsabban. Nálunk már évek óta elérhető az időalapú jegy, ami 60 perces és 450 Ft. Ez egy korrekt hosszúság korrekt áron, már akkor használtam ezt a jegyfajtát amikor Pesten még tervben se volt. Aztán örültem amikor belengették, hogy végre bevezetik, aztán kopp, sikerült úgy megcsinálni hogy marhára ne érje meg. Szeged van inkább lemaradva, sőt, ők ingyen kapják a papírt? Mert a digitális vonaljegy drágább mint a pénztárban váltott... Ilyen sehol máshol nincs, sőt a Volánbusznál még olcsóbb is a digitális jegy. Ezen sürgősen változtatnia kell Szegednek, de Pest is beáll a sorba a napijegyek indokolatlan áremelésével, így a 7 napos drágább lesz mint a 15 napos... Sok őrült dolgozik manapság a tömegközlekedés döntéshozatali részlegén országszerte.
2022. júl. 14. 18:25
 9/10 A kérdező kommentje:

8-as de rohadt drága ott a tömegközlekedés. Diák bérlet 4000Ft?

Ott vagyok egyetemista hat meg kell venni de itthon ahol lakom Székesfehérváron most 280 Ft egy diákbérlet mert levitték egy vonaljegy árára.

De a debreceni 4000 Ft vicc, Pesten olcsóbb a diákbérlet

2022. júl. 14. 19:53
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, gyakorlatilag 10 vonaljegyet kapsz 8 és fél vonaljegy áráért.

Kb. 15 éve törölték el, hogy egyben kell tartani a tömböt, de előtte is használhatta több ember együtt.

2022. júl. 14. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!