Mi a fene van a MÁV-val? Mostmár minden nap vonatbaleset lesz?
Tegnap vonatok ütköztek: "A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon vasárnap 00:19-kor Biatorbágy és Herceghalom között közlekedő tehervonat nekiütközött, eddig tisztázatlan körülmények között az előtte közlekedő tehervonatnak. A balesetben több kocsi is kisiklott, Biatorbágy és Herceghalom között mindkét vágány kizárva a vonatforgalom elől, a vonatközlekedés nem lehetséges."
Ma is vonatok ütköztek: "Az észak-balatoni vonalon, Balatonfüreden baleset történt 13:38-kor a Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11:30-kor elindult 19714-es számú Vizipók InterRégó vonatnál. A Balatonfüredre behaladó vonat mozdonyának ütközött egy másik, az állomáson tolatást végző mozdony. A baleset körülményeit vizsgálják. Utasok között vannak sérültek."
Vagy ez már az államcsőd, a Magyar Állam totális csődjének előszele?
Leépített oktatás, leépített egészségügy. Mindenből csak a gagyit támogatják. Hülyül az ország. Az értelmes emberek már itt hagyták az országot...
Arra gondoltam, hogy például a MÁV-nál is már alacsony tudású embereket alkalmaznak, mert az értelmes emberek már elhagyták az országot.
Lehet tévedek, a véleményetekre vagyok kíváncsi, hogy ti hogyan látjátok?
A Biatorbágy és Herceghalom közötti balesethez semmi köze sincsen a MÁV-nak azon kívül, hogy MÁV tulajdonú vasúti pályán történt a baleset. Egy magánvasúti társaság mozdonyvezetője okozta a balesetet.
A Balatonfüreden történt baleset már más tészta, ott a MÁV-Start egy vagy két mozdonyvezetője, illetve esetleg MÁV alkalmazottak hibája okozta a balesetet.
Mindkét esetben emberi hiba, szabályszegés történt, nem a MÁV okolható érte rendszerszinten, amire célozni próbálsz.
Azt mondjuk én sem értem mit kell szívni ahhoz, hogy két, egymástól teljesen független balesetből teljes államcsődöt vizionáljon valaki.
Egyrészt az egyiknek semmi köze a MÁV-hoz, másrészt eddig is voltak vasúti balesetek, biztonság ide vagy oda, megesik az ilyesmi.
Látom a lepontozásból, hogy fogalmad sincs hogy működik a vasút.
Nem csak a MÁV létzeik. A MÁV maga is egy vég konglomerátum és rengeteg más vasúttársaság is létezik és üzemel.
"Szóval a magánvasutak vonataihoz saját biztosítóberendezéseket tartanak fent?"
Mondom én, hogy van a fejekben baj. Nem kicsi! :D
"Ha két vonat összemegy ott az első gyanú az kell hogy legyen, hogy szinte biztos volt valami biztosítóberendezés hiba."
Balesetvizsgálónak ne menj! Nem élnél meg belőle!
A kikapcsolt biztosítóberendezés mióta hiba? Ahogy a közúton, a kikapcsolt rendőrlámpák esetén a táblák, útburkolati jelek és a kresz szabályok szerint kell közlekedni. A vasúton is megvannak azok a szabályok amik betartása mellett egy ilyen baleset nem következhetett volna be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!