Titeket mi idegesít fel legjobban a budapesti tömegközlekedés során?
A hannoveri villamosok mérnökhallgatóként engem is idegesítenek. Értem, hogy régiek, de olyan szar helykihasználással összerakott villamossal még nem találkoztam. Kinek van akkora segge, mint amekkora az a szék?
Illetve a(z elsőajtós) buszon azok, akik az első ajtón szállnak le.
Az, hogy nincs normális elektronikus jegyrendszer.
Hazudnak a menetrendben, a legtöbb járat jóval ritkábban és lassabban jár, mint amit írnak.
A járművek nagyon rosszak, a régieket már rég le kellene cserélni, az újak eleve rossz minőségűek és csapnivaló konstrukciók.
Sok a bunkó ember. Leszálláskor, ha útban vagyok nekik, nem szólnak, csak nyomakodnak. Ugyanígy ha én akarok leszállni, a szóból nem értenek, nekem is nyomakodnom kell.
Nemcsak bunkók, hülyék is. Az ajtóknál tömörül szinte mindenki, miközben beljebb focizni lehetne, akkora hely van.
Csúcsidőben nem járnak elég gyakran a járatok, állandó a tömegnyomor.
Bamba emberek, akik megállnak/lézengenek az út közepén, ajtóban.
Kedvenc altípusom, aki türelmetlenül eléd furakodik az élete árán, majd leszállás után megtorpan az ajtóban, vagy csak vánszorog. De akkor előtte miért tolakodott??
Alapvetően a türelmetlen emberekkel van a legnagyobb bajom azokban a szituációkban, amikor bármennyire is próbál sietni, de előrébb nem lesz vele. Például 4-es metró bármelyik megállója. Ugye ki van írva, hány perc múlva jön a metró. Tegyük fel, 2 perc mindkét irányban. Békésen állsz a mozgólépcsőn, erre majdnem fellök a bolondja, rohan, mintha az élete múlna azon, hogy leérjen (néha szoktam hátra tekintgetni, és ez a típus nagyon gyakran látványosan megbámulja a kijelzőt, de azért siet a még meg nem érkezett metróhoz). Ennél már csak az a jobb, amikor leér, meglátja, hogy sehol a metró, és a mozgólépcső végénél megtorpan.
A másik amit még nem tudok megérteni, hogy miért mindenki ugyanott akar felszállni a járműre. Metrónál a tömeg megáll a peron azon részén, ahová a mozgólépcső leér, onnan max ha megtesz a többség 10 métert. A peron két szélső részén pedig szinte nincsen senki (kivéve Kelenföld, bár az nagyon nem számít, hisz kiinduló állomás). Kettes metrón van, hogy a szerelvény középső kocsijában egy szöget se tudsz elejteni, de a szerelvény elején vagy végén még ülőhely is akad. Ugyanez igaz villamoson is, hogy mindenki vagy az elejébe vagy végébe száll fel (hiszen a zebrához ez van a legközelebb), a peron közepéig már kevesen sétálnak el).
Ezen kívül még az igénytelen, szemetelő, szándékos károkozó emberek azok, akiket ki nem állok, bár ezeket azért nem emelem most ki jobban, mert ez nem csak a tömegközlekedésre vonatkozik.
Nem tudom pesten mi a helyzet, de vidéken annyira nem ér semmit a mindenféle kiírásos utastájékoztatás, hogy engem se igazán érdekelne hogy a kiírás szerint állítólag mikor jön a metró. (Mondjuk nem is löknék fel senkit a lépcsőn)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!