Titeket mi idegesít fel legjobban a budapesti tömegközlekedés során?
Az, hogy leselejtezték az Ikarus 260, 280, 405, 412, 415, 435 buszokat, és már csak a Volvo, Mercedes Citaro, és egyéb nyugati fos szarok járnak :(((
Sosem lesz már olyan a BKV járműállomány, mint régen.
Az Ikarus 260 és 280 nekem is hiányzik. A belső térkialakítása sokkal jobb volt. És több nyitható ablak is volt rajtuk.
Nyitóra:
Engem azok az utasok, akik megállnak az ajtóban és nem engedik felszállni a lejjebb levőket.
Amikor az átszállásnál elmegy az orrom előtt a busz és várhatok 10-20 percet a következőre. Így a kb. 30 perces utazásom 40-50 percre duzzad.
Amikor "A' és "B" busz is ugyanabból a megállóból indul, és aki a közös szakaszon utazik mind felcsődül az "A" buszra, és emiatt nem fér fel az, akinek csak az "A" busz lenne jó.
Az ajtóban megálló frissen felszállt és a peronon megálló éppen leszállt utasok engem is.
Meg a hannoveri villamosok, meg a "felújított" orosz metrókocsik.
5-ös vagyok, még jutott eszembe: mikor nem ül le valaki, de egy ülés előtt áll meg, és a szatyrát odateszi. Egyrészt más lehet, hogy leülne, másrészt előtte ki tudja hol, a koszos földön volt a szatyra.
Illetve a koszos, büdös trógerek (szándékosan nem azt írom, hogy a hajléktalanok, mert ők nem mind ilyenek, és vannak bőven nem hajléktalan mocskos alakok is). Meg akik nincsenek tekintettel másokra: a megállóban dohányzók, kutyát szájkosár nélkül utaztatók, üvöltöző vagy zenét bömböltető fiatalok vagy c. típusúak.
Cigányok, bömbölő kisgyerekek, telefonos ügyintézők, agyonkölnizett ringyók, üres buszon elém ülő parasztok, hátulról előre sétáló leszállók, banyatankos nyuggerek, idegesítő meragyurcsányjobbvót nyuggerek, JBL-es fiatal köcsögök, "csakazértisráülökamásikra" nyomorékok, fos airpodsból kiszűrődő szar zenét hallgató sznobok, első ajtós járaton elől megálló fszparasztok.
Néhány járat összehangolása és bizonyos járatokon az EAF meg a kihasználtsághoz képest ritka menetidő zavaró, de magával a rendszerrel nincs problémám, az utasokkal annál inkább.
Egyszer komolyan mondom felszállok eggy Uzival és...
Na kb. ilyen hangulatom van, szerintem vond le a tanulságot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!