Kérlek gyorsan, Fontos! Kerékpár szállítást minden vonaton fizetni kell?
Ma jöttem haza vonattal mint rendesen ahogy általában és jött 1 ellenőr, természetesen felmutattam a BUDAPEST bérletem. és aztmondta hogy a kerékpár szállításért fizetni kell, és ha mégegyszer találkozom vele úgy hogy nincs kerékpárra bérletem vagy jegyem akkor megbüntet, vagy kihívja a rendőrséget és megbírságoltat.
nem értem, két hete járok ezzel a vonattal és ilyennel nem találkoztam. én úgy tudtam hogy budapest bérlettel természetesen szállíthatok biciklit.
a kőbánya felsőről járok a keleti pályaudvarra, mert ott van az iskolám. és visszafele olyan vonattal amelyiken a haverok mennek, úgy tudtam hogy ez nagykátai vonat volt, de osztálytársam mondta hogy ez nem nagykátára ment hanem sülysápra.
valami azért kicsit furcsa.. ugyanis 2 hete így járok iskolába és kb mindennap van ellenőr és egyik sem tette szóvá szóval valami tényleg nem stimmel. azért nekem ez lényeges dolog ugyanis jóval korábban kell kelnem ha nem biciklivel megyek és akkor többször elkéshetek :S
HELP NEKEM PLS!!
Kedves vitatkozók!!! Ahelyett, hogy ledorongoljátok a srácot, miért nem néztek utána? Én megtettem, mindenki számára elérhető az infó.
Senki nem állította, hogy 1. osztályon tilos a kerékpár szállítás. Annak van díjszabása, a km függvényében.
Ahol érvényes a Budapest bérlet, ott a 2. osztályon a kerékpár szállítása is INGYENES, az 1. osztályon is kedvezőbb a díj.
Természetes, hogy van kerékpárra jegy, hiszen utazhatok én Szolnokról Debrecenbe, ahol semmit nem ér a Budapest bérletem. De utazhatok Piliscsabáról Dorogra, ott sem érvényes. Miért vagytok ennyire érthetetlenek?! Nektek is csak arra van időtök, hogy azt észt osztsátok, de arra nincs, hogy meggyőződjetek az állításotok valódiságáról.
Minek itt uszítani, leoltani bárkit? Ha segíteni nem tudsz, legalább ártsál?! Röhejesek és szánalmasok vagytok.
"A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:32"
Úristen olvass már utána!!
Elsőosztályú kocsiba NEM VIHETŐ BE KERÉKPÁR! És pl. kutya sem!
Ne osszátok már az észt, főleg ha utoljára fényképen láttatok vonatot...!
Kedves utolsó, és a többi nagyon rettentően okos, vasutat utoljára fényképen látott válaszoló!
Itt a MÁV jelenleg hatályos díjszabása:
A 12. oldalon megtekinthető a kerékpár és a kutya szállítás díjszabása (azonos).
A díjtételek CSAK MÁSODOSZTÁLYRA VANNAK MEGADVA mert a kerékpár CSAK MÁSODOSZTÁLYÚ KOCSIBAN SZÁLLÍTHATÓ!
Mint látható NINCSEN OLYAN KITÉTEL, HOGY BUDAPEST BÉRLETTEL DÍJMENTES LENNE A KERÉKPÁR SZÁLLÍTÁSA!
Gyengébbek kedvéért: NINCSEN!!!
A kerékpárszállítás csak másodosztályó kocsiban lehetséges, és MINDEN ESETBEN DÍJKÖTELES! Kerékpárjegyet kell váltani!
Akkor most lássuk eddig ki osztotta az észt, és ki nézett utána a jelenleg hatályos szabályoknak.
Továbbmegyek, cipőt a cipőboltból, kerékpárszállítást a MÁV oldalról:
"Figyelem! Az 1. osztályú kocsikban és a kerékpárszállító kocsi nélkül közlekedő pót-és helyjegyköteles vonatainkon (EC, EN, IP, railjet és egyes IC-k) nem szállítható kerékpár!"
Miért nem nézed meg a Budapest bérlettel utazók díjszabását?!
www.mav-start.hu ezen kijelölöd a részletes keresést. Ezután megadod a két állomás nevét, majd jobb oldalon a keresési feltételeknél bejelölöd a Busapest bérlettel, és kerékpárszállítással meghatározásokat.
Pl. beírom Budapest-Nyugati pu és Budapest-Angyalföld. Keresés, és máris megjelenik: egységes budapesti km: 7 km. Teljesáru menetdíj: 1. kocsiosztály 60 Ft, 2. kocsiosztály 0 Ft. Ha a Keleti pályaudvar és Zugló közöttit írom, akkor a távolság 18 km, menetdíj 1. kocsiosztály 90 Ft, 2. kocsiosztály 0 Ft. Aztán lehet játszani még a pályaudvarok, és a Budapest bérlettel igénybevehető állomások között. NEM ELFELEJTENI, HOGY LÉTEZIK BUDAPEST BÉRLET!!! Az én lányaim is az esztergomi vonalon Üröm állomásig veszek MÁV bérletet, mert a fővárosban Budapest bérlettel utaznak. Ha kerékpárt vinne, azért is csak az Üröm megállóig kellene megvennie a menetjegyet, mert onnan díjmentes a szállítása.
Aki nem ismeri a Budapest bérlettel járó jogokat, előnyöket, feltételeket, az ne engem írjon le, hogy csak fényképről látok vonatot. És nem ragozom tovább. A lényeg, hogy a kérdező megtalálta, amire kíváncsi volt. Lehet, hogy rossz linket tett fel, de az a kérdésén nem változtat SEMMIT!!!
"A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:39"
Próbáld már meg, hogy a keresésnél a kerékpárjegy árát kérdezed meg, nem a teljesárú menetdíjat!!!
A KERÉKPÁRJEGYÉT!
És lepődj már meg, hogy KIÍRJA A KERÉKPÁRSZÁLLÍTÁS DÍJÁT!
230 ft 5 km-re!!
VASÚTON DOLGOZOM!!!!
Miért akarjátok nekem megmagyarázni, hogy NEM KELL FIZETNI???
KELL!
Értsétek már meg!
KELL FIZETNI!
Az Elvira azért írja ki amit, mert a kerékpárszállítással opciónál szimplán annyit tesz, hogy a kerékpárszállításra alkalmas vonatokat listázza ki!!!!!
Nem jelzi az IC-ket például.
HA A MENETDÍJAT SZERETNÉD MEGTUDNI, AKKOR A MENETJEGYET ÁLLÍTSD ÁT TELJESÁRÚRÓL KERÉPÁRJEGYRE!
Ha netán nem menne tessék megnézni itt:
Könyörgöm az okoskodjon már, aki nem csak az Elviráig jut el, vagy ha már oda jut el, akkor TANULJA MEG KEZELNI!
igen, a csávókának igaza van, fizetni kell, de én nem fogok fizetni :)
ugyanis ha valakinek nincs mondjuk menetjegye, vagy hasonló akkor és nincs semmi irata, vagy nem hajlandó iratot felmutatni magáról akkor az ellenőr köteles a legközelebbi megállónál leszállítani. ami annyit jelent, hogy ott szállok le ahol eredetileg szeretnék :D
amúgy meg ma letörtem a biciklim pedálját véletlen ugyhogy most egy ideig gyalog fogok járkálni x'D
"ugyanis ha valakinek nincs mondjuk menetjegye, vagy hasonló akkor és nincs semmi irata, vagy nem hajlandó iratot felmutatni magáról akkor az ellenőr köteles a legközelebbi megállónál leszállítani."
Ez így ebben a formában nem igaz.
Ne lepődj meg, ha egyszer egy kellemes viztatkozás után mondjuk rendőrök várnak a Keletiben.
Lévén a Keletiben van rendőrőrs, elég egy telefon, hogy mire a vonatod beér, addigra ott várjanak.
Ilyenkor szoktak gyorsan előkerülni az eddig eltűntnek hitt iratok.
Nem szép dolog lógni, csalni...
Ha van bringád, tekerj vele, vagy vegyél jegyet.
Saját érdeked.
Egyszer futsz bele egy szabálykövetőbb jegyvizsgálóba, aki rádhívja a rendőröket, utána a pótdíjtól kezdve a rendőri eljárás díjáig mindent rádvernek.
Már nem szoktak lacafacázni ezzel.
Saját érdekes, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!