Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kérlek gyorsan, Fontos!...

Kérlek gyorsan, Fontos! Kerékpár szállítást minden vonaton fizetni kell?

Figyelt kérdés

Ma jöttem haza vonattal mint rendesen ahogy általában és jött 1 ellenőr, természetesen felmutattam a BUDAPEST bérletem. és aztmondta hogy a kerékpár szállításért fizetni kell, és ha mégegyszer találkozom vele úgy hogy nincs kerékpárra bérletem vagy jegyem akkor megbüntet, vagy kihívja a rendőrséget és megbírságoltat.

nem értem, két hete járok ezzel a vonattal és ilyennel nem találkoztam. én úgy tudtam hogy budapest bérlettel természetesen szállíthatok biciklit.

a kőbánya felsőről járok a keleti pályaudvarra, mert ott van az iskolám. és visszafele olyan vonattal amelyiken a haverok mennek, úgy tudtam hogy ez nagykátai vonat volt, de osztálytársam mondta hogy ez nem nagykátára ment hanem sülysápra.

valami azért kicsit furcsa.. ugyanis 2 hete így járok iskolába és kb mindennap van ellenőr és egyik sem tette szóvá szóval valami tényleg nem stimmel. azért nekem ez lényeges dolog ugyanis jóval korábban kell kelnem ha nem biciklivel megyek és akkor többször elkéshetek :S

HELP NEKEM PLS!!

2010. szept. 20. 15:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Speciel szeptember 22-ig ingyen viszi a MÁV a bicigliket, csak kell hozzá ingyenes jegy.

Sőt, szerdán a forgalmival rendelkező magánszemélyek a teljes MÁV-területen ingyen utazhatnak...

[link]

2010. szept. 20. 15:49
 12/29 anonim ***** válasza:
79%
Azonkon a vonatokon, ahol a Budapest bérlettel lehet utazni, a kerékpár szállítása ingyenes a 2. osztályon. Az nem ennek a kampánynak a része, mert ez csak szeptember 16-22-ig tart. Ez egy akció, de a kérdező nem erre gondolt. Az "elvira" pontos infót ad a kerékpár szállítására. Azt tudom, hogy nem minden vonaton, buszon érvényes a Budapest bérlet.
2010. szept. 20. 16:09
 13/29 A kérdező kommentje:
hm köszönöm, kedves hasznos válaszadó, tudsz nekem adni egy linket hogy hol olvastad ezt? mert akkor lefényképezném és ha megint jönne és pampogna a csávóka akkor megmutatnám neki.
2010. szept. 20. 16:23
 14/29 anonim ***** válasza:
72%
Én csak a www.elvira.hu-n kiválasztottam az állomások nevét, bejelöltem a Budapest bérletet, és a kerékpárral utazást. A díjszabásra kérdezz rá, és szépen kiadja, hogy 2. osztályon a díj 0 Ft, 1. osztályon meg km-től függő.
2010. szept. 20. 16:38
 15/29 A kérdező kommentje:
igen megtaláltam, köszönöm
2010. szept. 20. 16:40
 16/29 anonim ***** válasza:
92%

Miért kéne megbaaszniuk? De most komolyan?

A bérleted azért van hogy Téged elszállítsanak cserébe.

Ha bringát akarsz vinni a vonaton akkor fizetned kell érte, ha megbaasszák vagy nem...

Postán fel akarsz adni 2 levelet mindkettő után fizetned kell, nem elég 1 után.

Üdv: egy bringával vonatozó utastársad.

2010. szept. 20. 16:46
 17/29 A kérdező kommentje:
[link] itt a blogom ha érdekel valakit a teljes történet. tegnap csináltam de a mai napom már le van írva, és a bizonyítékom is megvan hogy nem kell fizetni kerékpár szállításért másodosztályon.
2010. szept. 20. 16:58
 18/29 anonim ***** válasza:
63%

Hogy a viharba ne kellene fizetni?! :-D

Ne legyél már hü_lye!

Ezen a héten nem kell mert akciót tart a MÁV az Autómentes héten, de utána megbűntetnek mint a szar...

Jobb ha megbarátkozol a gondolattal...

2010. szept. 20. 16:59
 19/29 anonim ***** válasza:
89%

Jah, elsőosztályon meg TILOS kerékpárt szállítani úgyhogy ha szerinted 2.o.-on nem kell fizetni 1.o.-on meg tilos akkor minek van kerékpárjegy?

Na?

2010. szept. 20. 17:00
 20/29 anonim ***** válasza:
63%

Ember a blogodat nézd már meg mit tettél be?? :-DDD

A keresésed ez volt: Kerékpárszállítással, és Budapest Bérlettel, de a díjtételnél TELJESÁRÚ JEGY van :-D

AZért 0 ft a 2.o. mert a Budapest Bérleted érvényes oda, így 2.o-ra nem kell fizetned az UTAZÁSÉRT. A bringáért kell! :-D

Nem irigylem a kallereket amikor ilyen IQ fighterek harcolhanak velük, és magyarázzák a nemlétező igazukat...

2010. szept. 20. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!