Kérlek gyorsan, Fontos! Kerékpár szállítást minden
vonaton fizetni kell?
Figyelt kérdés
Ma jöttem haza vonattal mint rendesen ahogy általában és jött 1 ellenőr, természetesen felmutattam a BUDAPEST bérletem. és aztmondta hogy a kerékpár szállításért fizetni kell, és ha mégegyszer találkozom vele úgy hogy nincs kerékpárra bérletem vagy jegyem akkor megbüntet, vagy kihívja a rendőrséget és megbírságoltat.
nem értem, két hete járok ezzel a vonattal és ilyennel nem találkoztam. én úgy tudtam hogy budapest bérlettel természetesen szállíthatok biciklit.
a kőbánya felsőről járok a keleti pályaudvarra, mert ott van az iskolám. és visszafele olyan vonattal amelyiken a haverok mennek, úgy tudtam hogy ez nagykátai vonat volt, de osztálytársam mondta hogy ez nem nagykátára ment hanem sülysápra.
valami azért kicsit furcsa.. ugyanis 2 hete így járok iskolába és kb mindennap van ellenőr és egyik sem tette szóvá szóval valami tényleg nem stimmel. azért nekem ez lényeges dolog ugyanis jóval korábban kell kelnem ha nem biciklivel megyek és akkor többször elkéshetek :S
Szerintem a budapest bérlet még nem jogosít kerékpár szállításra.Minden alkalommal kell venni kerékpár jegyet.
Persze, minden vonaton, bárhová is menjen az.
2010. szept. 20. 15:19
2/29 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek. Minden vonatra kell kerékpárjegy. Vannak vonatok,ahol még az sem mindegy,hogy melyik kocsiba szállhatsz fel vele.
2010. szept. 20. 15:28
3/29 A kérdező kommentje:
értem, de azt nem, hogy akkor az előző ellenőrök miért nem kérték számon?
2010. szept. 20. 15:30
4/29 anonim válasza:
Nagy eséllyel nem érdekelte a többi ellenőrt. Amúgy van külön kerékpár bérlet, amit ugyanúgy vehetsz meg mint bármi mást, menetirányra :)
Egyébként meg igen, kell jegy hozzá. Örülj neki, hogy eddig megúsztad :)
2010. szept. 20. 15:35
5/29 A kérdező kommentje:
hát én örülök neki, de én annak nem örülök hogy ezentúl hogyan fogok én tovább járni? ugyanis elég nehéz a közlekedés kőbánya felsőre és biciklivel 10 perc alatt ottvagyok. sajnos azt meg nemtudom megtenni hogy napi 190 forintot vagy havi 3000 forintot kiadjak, azért az egy kicsit luxus. na mind1 akkor holnap megyek gyalog, hogy b*sszák meg
2010. szept. 20. 15:38
6/29 A kérdező kommentje:
amúgymeg az egy kicsit furcsa, hogy eddig olyan 20 ellenőrrel találkoztam és egyik se kérte számon.. ennyire nemérdekelne 20 embert?
2010. szept. 20. 15:40
7/29 anonim válasza:
nagy szerencséd volt h nem kaptál büntit. sajnos meg kell venned. az h nem ellenőrzik az meg az ő bajuk, van hogy a jegyet sem nézik,csak szaladgálnak a kocsikban mint hülye egerek a labirintusba. ha veszel jegyet és van nálad kerékpár akkor neki is vegyél jegyet :) ez kötelező.és igen sajnos néhol meg van adva h hol szállíthatsz kerékpárt kocsin belül.
2010. szept. 20. 15:41
8/29 A kérdező kommentje:
ekkora verébséget... azt megértem én, hogy mittudomén külföldre, vagy vidékre fizetni kell, de kőbánya felsőtől a keleti pályaudvarig miért kell fizetni? amúgyismeg annyira nem értem ezt a dolgot, mert ha felviszek egy 30 kilós csomagot akkor azért nem kell fizetni, de ha egy BMX-et ami ráadásul ne foglal szinte semmi helyet akkor miért kell fizetnem? ez nagyon fájdalmas gondolkodási elv
2010. szept. 20. 15:44
9/29 A kérdező kommentje:
meg azt sem értem, hogy mit hivogatja a rendőrséget, nehivogassa a rendőrséget, elvileg úgy van ha valakinek nincs menetjegye vagy hasonló és nem hajlandó semmilyen adatot közölni vagy esetleg nincsenek nála papírok akkor le kell szállítania a következő megállónál. nem értem mit kell hivogatni a rendőrséget
2010. szept. 20. 15:47
10/29 anonim válasza:
Utána néztem. Budapest bérlettel utazónak nem kell a kerékpárra jegyet venni, de csak ha 2. osztályon utazol. Az 1. osztályra kell. Tehát, ahová ingyen mész a Budapest bérleteddel, 2. osztályon ingyen viheted a kerékpárt. A www.elvira.hu pontosan kiírja. Aki szóvá tette, nem ismeri az előírást, díjszabást. Ha csak nem 1. osztályra szálltál fel, mert az más.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!