Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » BKV telefonos havi bérletnél...

BKV telefonos havi bérletnél miért kell beolvasgatni a QR kódot?

Figyelt kérdés

Első ajtós felszállásnál mindig figyelni kell, internet bekapcs, kamera betölt, logó betölt, felmutat..

Bérletem van. Miért nem tesznek be egy "felmutatás" gombot, ami QR kód nélkül is mutatja az ábrát?

Észrevettem, hogy ha a metro gombra nyomunk és rábökünk egy random megállóra, akkor kiadja az abrát. Legközelebb lehet ezt alkalmazom, hogy ne kelljen a tömegben odavergődni a QR kódhoz amit mindig eltakarnak stb 😅 Ez működhet?

Papír bérletet azért nem vettem mert hajlamos vagyok dolgokat elhagyni..

2022. jún. 21. 10:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog működni amit írtál, mert a sofőr előtt is van egy kijelző amin rajta van az utolsó ábra, meg az előző, így látja ha trükközöl. Amúgy tényleg rossz ez a rendszer, ennek offline kéne működnie mint a MÁV-nál, ne te olvass kódot, hanem a bérlet legyen egy kód, a metrón és EAF járművön az olvasó elé tartod, az pedig zöld pipát mutat neked és a sofőrnek/beléptető személyzetnek ha érvényes, piros X-et ha nem. Az ellenőrök csipogó készülékénél hasonló eljárás lehetne. Probléma is a jelenlegi rendszer, mert a Diginek nincs térereje a földalattin, így hiába olvasom be a kódot, a jegy nem érvényesül. Aztán ha nincs troll akkor szándékolatlanul bliccelek, ha van akkor meg szívás, szintén önhibámon kívül.
2022. jún. 21. 10:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
(itt a vonaljegyről van szó amit muszáj beolvasni a föld alatt, nem lehet még a felszínen benyomni a gombot mint a bérletnél - én nem bérletezek, mert nem utazok annyit hogy megérje)
2022. jún. 21. 10:20
 3/3 A kérdező kommentje:

Uh, még jóhogy szólsz, elég ciki lett volna 😅

Bár még nem láttam kijelzőt előttük, ahol látják az utolsó ábrát.

Rémes így a rendszer, meg lassú is. Velem is volt már hogy nagyon siettem de nem olvasta be, vagy egyszerűen nem is láttam sehol a qr kódot metrónál és már nyilván nem megyek fel onnan.. Ez még akkor volt amikor vonaljegyeztem énis.

2022. jún. 21. 10:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!