Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ebben az esetben hogyan kell...

Ebben az esetben hogyan kell kezelni a jegyet? (BKK, metró)

Figyelt kérdés

1. szakasz Kelenföld-Kálvin M4

2. szakasz Kálvin-GÁ Városközpont metropotlo

3. szakasz GÁ Városközpont - Újpest

Ugye működő metrók esetén ez egy jeggyel lenne megoldható, de így hogy érvényesítem?

Egyszer Kelenföldon az általános szabályok szerint, aztan a Kalvinon a pótlóbuszon a jegy másik végét, majd a GÁ Városközpontban mit csinálok?

2022. jún. 11. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"a GÁ Városközpontban mit csinálok?"

Kérésre felmutatod, és azzal utazhatsz szabályosan. Magyarán, kettőnél többször nem kell érvényesíteni.

2022. jún. 11. 16:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A második átszálláshoz nem kell már újra kezelni a jegyet, a metrón, majd a pótlóbuszon kezelt jegy érvényes. A két kezelésből egyértelműen látszik, hogy honnan indultál és merre tartasz.
2022. jún. 11. 16:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#1 jól írja.

BKK üzletszabályzat: "Ha az előzőekben felsorolt jegyekkel pótló járműre kell átszállni (például járatkimaradás, műszaki hiba, vágányzár stb. esetén), a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni, de a jegyet a másik (pótló) jármű jegyérvényesítő készülékén is érvényesíteni kell a jegy számháló nélküli végén. Olyankor, amikor egy viszonylat közbülső részét kell pótolni, a második átszállás (az eredeti viszonylatra történő visszaszállás) után a már kétszer érvényesített jegyet nem kell ismét érvényesíteni, így a két végén érvényesített jegyet érvényesnek tekintik"

A te esetedre a második rész érvényes, mivel metróvonalak között érvényesítés nélkül is átszállhatsz, így nem minősül az utazás megszakításának, ha a Kálvin téren átszállsz az M4-ről az M2-re (ugyanaz a helyzet, mint ha pl. a Nagyvárad térről indultál volna).

2022. jún. 11. 16:56
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Úgy hallottam hamarosan bevezet a BKK ilyen esetekre egy három végű jegyet 😂
2022. jún. 11. 21:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Egyébként a jegy hátoldalát lehetne kezelni még, úgyhogy négyszer menne a dolog. Bár minderre nem lenne szükség, ha lenne normális időalapú jegy. Tudom, van, ki is próbáltam, de szinte lehetetlen úgy felhasználni, hogy jobban járj vele a papíralapú jegyeknél, pedig pont az lenne a lényege. A BKK persze hangoztatja, hogy az időben megkezdett utazás időn túl is befejezhető, de nagyon nehéz időn belül megkezdeni a harmadik utazást (ennyitől járnánk jobban a papíralapúnál a jelenlegi árán), négyből háromszor kicsúsztam az időből, egyszer sikerült időben megkezdeni.
2022. jún. 11. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
#4: Lehet, hogy röhögni fogsz, de a 2000-2010-es években létezett a BKV-nál dupla átszállójegy, aminek három vége volt :) Pontosabban kettő, de az egyiken két számkocka is volt, perforációval elválasztva, így háromszor is lehetett érvényesíteni.
2022. jún. 12. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!