Hüvelygyulladás esetén minden esetben szükséges kezelni a partnert?
Sziasztok!
Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával kiderült, hogy valamilyen hüvelyfertőzésem van, ezért az orvos 10 napig tartó kúpos kezelést írt fel.
Azt nem tudom, hogy mi okozza a gyulladást, tenyésztés nem volt. Azt mondta, hogy a kezelés ideje alatt ne éljünk szexuális életet, de arra nem tért ki, hogy szükséges lenne-e a partnerem kezelése is. Őszintén megmondom, akkor én ezt el is felejtettem megkérdezni.
Tüneteim egyáltalán nincsenek, ezért ötletem sincs, hogy mit kaphattam el. Nőgyógyászom azóta elment szabadságra, nem tudom elérni telefonon.
A felírt készítmény többféle fertőzés kezelésére is alkalmas.
Mit tegyünk? Mivel lehetne kezelni a páromat?
Nem feltétlen. Az esetek nagy többségében a hüvely gyulladás a abból adódik, hogy a pH felborul és a normálisan kis számban jelen lévő kórokozók (leggyakrabban gomba, de lehet baktérium is) elszaporodik.
Tehát a nők többsége nem elkapja a fertőzést, hanem a saját hüvelyében lévők szaporodnak el, vagy esetleg a környező területekről (jellemzően végbélből származó baktériumok) kerülnek oda.
Ilyen esetben a partner kezelés szükségtelen, amennyiben nincsen panasza.
Bizonyos nemi úton terjedő betegségeknél viszont elengedhetetlen a férfi kezelése, különben csak oda-vissza adogatják. Ilyen pl. A trichomonas vagy a chlamydia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!