A flirt motorvonatokon tényleg ezerrel megy a légkondi, és hideg van?
Hát tényleg sokszor annyira kondiznak, hogy elviselhetetlenül hideg van.
Én teljesen a végébe szoktam ülni, arra a magasított részre ahol a mozdonyvezető megy be a vezetőállásra. Ott melegebb van.
#6:
Azzal a kifogással jönnek mindig, hogy nem lehet szabályozni, tehát csak on/off gomb van a légkondiberendezésen.
Nekem volt olyan főnököm a MÁV-nál akinek az autójában permanensen 18 fokra volt állítva a klíma. Azért annyira, mert annál lejjebb nem tudta nyomkodni... Állandóan taknyos volt a baromja. :D
Namost képzeld el, hogy oktatott is a jóember... de még hogy! Aláíratta mindenkivel az oktatási naplót, aztán lesz.ta az egészet, nem mondott el semmit - mert hülye is volt hozzá. A lényeg a papír! Az oktatási napló alá volt írva, tehát mindenki megkapta az oktatást, az ő ideje pedig el lett számolva.
Namost egy szerencsétlen kaller akinek fogalma sincs, hogy a 25 gombból, tekerentyűből, kijelzőből melyik mire való, nem meri állítgatni, mert még attól is fél, hogy ha valamit elront, még ki is fizettetik vele (mert miért rontotta el ha megkapta az oktatást? Ott a napló, aláírta). Vagyis bekapcsolják és ha hideget fúj akkor jó, nem nyúlnak hozzá. Ha meleget, akkor meg jelentik, hogy "nem jó" a klíma és cserélik a szerelvényt. A műhelyben meg megy a fejvakarás, mert a klíma jó, minden érték frankó, hibakód nincs, nincs mit javítani...
Nem csak on/off gomb van, de korlátozottak a személyzet lehetőségei, +/- 3 fok korrekciót tud rakni arra az alapjel értékre, amit a klíma/fűtésvezérlés a külső hőmérsékletből egy diagram alapján meghatároz. Nem minden klímaegység működik ugyanúgy, és az is benne van a pakliban, hogy meghibásodás (leggyakrabban érzékelőhiba) miatt a vezérlés nem a tényleges hőmérsékletnek megfelelő ellenőrző jelet kap, emiatt túlhűt vagy túlfűt.
Szóval könnyen elképzelhető, hogy hideg lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!