Ha a MÁV applikációjában olyan e-jegyet vásárolok, ami tartalmaz pótjegy köteles viszonylatot is, akkor a megvásárolt e-jegy tartalmazza-e a pótjegyet is?
Nem tudsz IC-re csak jegyet (hely- és pótjegy nélkül) venni, szóval igen. Egyébként valahol az ajánlatoknál a kis nyílra kattintva mutatja, milyen jegyeket tartalmaz az ár.
Illetve a szűrőknél (mobilon három függőleges vonal karikákkal, jobbra fent) kiválaszthatod, hogy helyjegy nélkül, esetleg gyorsvonati pótjegy nélkül, akkor az IC-k nem lesznek benne.
Lehet nincs is arrafelé pótjegy néküli vonat. Vagy ha van, akkor sok átszállással és 2x nagyobb menetidővel, mert mindenbokorbanmegállós személyvonattal kell menni. Ezért nem ajánlja fel. Én is ha megyek Budapestre, el tudnék menni személyvonattal is, de az 2:20 helyett 3:40 lenne, plusz 2 átszállás. Fel sem ajánlja és nem is akarok 2x annyit vonaton ülni.
Szóval amelyik vonatot az appban kiválasztod és a jobb oldalon rákoppintas a kis kosár ikonra, akkor abban már benne van minden jegy ami ahhoz a vonathoz kell. Nyugodtan koppints rá és menj el a fizetés előtti utolsó lépésig és nézd meg milyen jegyeket dob ki. Benne lesz a pótjegy és a helyjegy is. Ha bepipáltad, hogy kerékpárt is viszel, akkor azt is berakja ide.
#5 Szerintem meg ha végig vonattal megy, akkor sokkal jobban jár, ha az applikációban tervezi az utazását, és egyben vesz jegyet, akkor biztosan nem keveredik bele.
Kérdező, amúgy nem tudom, használtad-e már valaha a MÁV applikációját, de úgy érzem, hogy nem. A lényeg, hogy ott a fizetés előtt mutatja egymás alatt, hogy pontosan mit is veszel meg, így ott lesz egymás alatt szép sorban az IC-re a menetjegy, a pót- és a helyjegy.
#6: Pedig évek óta rendszeresen használom, csak jobbára regionális vonalon. "Puccos" vonaton még nem volt szerencsém utazni. 😅
Amúgy 2. osztály van csak kipipálva. Aztán csodálkoztam, hogy elvileg kell helyhegy is az alkalmazás szerint, legalábbis amikor elkezdtem leccsekolni az infografikákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!