Szoktatok pályaudvarokra úgy kimenni, hogy csak nézelődtök s gyönyörködtök a látnivalókban?
Már gyermekkorom óta nagy vonatfanatikus vagyok, leginkább a Kelenföldi PU-ra szoktam kilátogatni, mert forgalmas, sok vágányos, és kb. percenként haladnak át rajta a legkülönbözőbb döcögények. Néha olyan üzemi járműveket is látni a síneken, amik ritkán jönnek elő, ám akkor külön öröm őket is megszaktekinteni, pl. a vágánygépkocsik. Meg persze majdnem minden nap látni egy újféle szerelvényt, pl. a nemzetközi tehervonatok mozdonyai közül mindegyik más és más. Valami különleges élmény ezeket a hatalmas gépeket mozgás közben látni és megcsodálni.
Egyébként itt jegyzem meg, hogy ettől lettem rabja a Train Sim World 2 c. játéknak is, amibe bár nem tudom, van-e rá bármi esély, de talán majd egyszer valamikor egy magyar vasútvonal is belekerül.
Jó azért el kell ismerni a német vasutnak is megvan a szépsége OCD szemmel :)
De szerintem a lepukkant magyarnak is, pont az a jó benne, hogy nem olyan steril, sokkal változatosabb.
Én nem vagyok nagyon vonatbzi, csak a nehány alap mozdonyt ismerem fel, várakozás közben én is szoktam nézegetni.
#8 Az igénytelenséget nem kellene támogatni. Tény, hogy a nagy pályaudvaraink szemetesek, koszosak.
Növeli, ki elfödi a bajt. (© I. Gy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!