Szoktatok pályaudvarokra úgy kimenni, hogy csak
nézelődtök s gyönyörködtök a látnivalókban?
Figyelt kérdés
Már gyermekkorom óta nagy vonatfanatikus vagyok, leginkább a Kelenföldi PU-ra szoktam kilátogatni, mert forgalmas, sok vágányos, és kb. percenként haladnak át rajta a legkülönbözőbb döcögények. Néha olyan üzemi járműveket is látni a síneken, amik ritkán jönnek elő, ám akkor külön öröm őket is megszaktekinteni, pl. a vágánygépkocsik. Meg persze majdnem minden nap látni egy újféle szerelvényt, pl. a nemzetközi tehervonatok mozdonyai közül mindegyik más és más. Valami különleges élmény ezeket a hatalmas gépeket mozgás közben látni és megcsodálni.
Egyébként itt jegyzem meg, hogy ettől lettem rabja a Train Sim World 2 c. játéknak is, amibe bár nem tudom, van-e rá bármi esély, de talán majd egyszer valamikor egy magyar vasútvonal is belekerül.
Nem, viszont ha éppen utazok/utaznék és késik a vonat, nem bánnom, eltudok nézelődni van egy fajta hangulata. Vonattípusokat nem ismerem, de elvagyok.
2022. máj. 7. 15:18
5/16 anonim válasza:
Eddig javarészt csak utazni szerettem velük, de nemrég rájöttem hogy mélyebben is érdekelnek. Néhányat már felismerek "név" alapján, de igazából most tanulom őket. Ezért nem ragadok le egy helyen. Várakozás közben viszont én is szívesen csodálom őket.
2022. máj. 7. 15:21
6/16 anonim válasza:
Ledolgoztam 25 évet a vasúton, a szakmám is vasúti és rengeteget fotóztam is vonatokat. Szóval én már csak szakmai kötelességből is ráverem egy-egy szép mozdonyra :D
Menj ki Fradiba is, ott is láthatsz érdekes gépeket.
2022. máj. 7. 15:47
7/16 anonim válasza:
Pályaudvarok nálunk koszos, rozsdás, mocskos ipari területek, elképzelni nem tudom, hogy mit lehet benne gyönyörködni. Ha valaki szép, rendben tartott vasutat akar látni, akkor menjen ki Németországban, ott tátva marad a szája.
2022. máj. 7. 15:49
8/16 anonim válasza:
7-es menjél te ki ha nem tetszik. Lehet indulni most! Nem várunk vissza!
2022. máj. 7. 15:52
9/16 anonim válasza:
Voltam már kint és ég és föld a különbség. Nem véletlenül a német vasút kapta a világ legjobb vasuta címet.
2022. máj. 7. 16:03
10/16 anonim válasza:
Direkt gyönyörködni nem szoktam. Viszont ha valamelyik pályaudvar felé van dolgom, akkor azt gyakran megteszem, hogy átmegyek rajta ahelyett, hogy kikerülném. Igaz, olyankor meg fáj a szívem, hogy milyen jó helyekre indulnak vonatok, és én egyiken sem vagyok rajta...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!