Miért nevezték el egyforma nevűre az összes intercity vonatot?
Egy hete az összes kör intercity Tokaj ic lett, ami nem kör, hanem Nyíregyháza vagy Záhony a végállomása az pedig az összes nyírség ic?
Ez m8re jó?
Eddig is volt tokaj ic, meg nyírség ic, de csak egy pár. A többinek a neve: holló ic, jázmin ic, rózsa ic, tulipán ic, kamilla ic, vércse ic, pàva ic, rigó ic, kócsag ic, páva ic, szabolcs ic, ung ic, hajdú ic, rétköz ic, várda ic, civis ic. Ezek voltak. Maradhatott volna.
A latorca ic, aminek még megmaradt a neve.
Már más vonalon is volt hasonló egységesítés, valószínűleg a többi, így a szegedi is sorra fog kerülni ezen a téren.
Szerintem egyébként logikus, hogy ugyanúgy hívják az ugyanolyan útvonalon, ugyanolyan megállási renddel, ütemes menetrendben közlekedő vonatokat.
Értem, mi a szándék mögötte (azonos viszonylaton járó azonos vonattípus legyen azonos megnevezésű), de kötelező helyjegyes vonatoknál szerintem is szerencsétlen a dolog. A régi rendszerben pont az elnevezés volt az, ami feltűnően megkülönböztette a nap különböző részeiben közlekedő vonatokat: ha vettél helyjegyet a Savaria IC-re, akkor tudhattad, hogy az Alpokalja IC-re nem lesz jó, hiába ugyanoda megy. Most meg figyelhetsz ezerrel, hogy ez a Savaria vajon az a Savaria? Amikor meg egymást érik a késések, tényleg teljes a káosz.
Mentségükre legyen mondva, valószínűleg kevésbé saját jószántukból, mint inkább a külföldi trendek miatt állt be a sorba a MÁV. A nemzetközi vonatoknál már egy ideje hasonló változás zajlik (pl. Prágába már évek óta a nap minden szakában ugyanúgy a Metropolitan Eurocity nevű megy az egykori Jarosláv Hašek, Danubius, stb. helyett).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!