Hogyan kell az IC vonatokat használni?
Ha nem hallom melyik jön, honnan tudom, hogy jóra szállok-e fel, ha pl. egyszerre kettő jön és ugyanarra tart?
Az appban ha megveszem a jegyet rá, akkor ott mindent megvesz amit kell, nekem mást nem kell vennem?
Illetve ha ez áll a jegyen: 22-es kocsi 22-es hely, akkor a 22-es kocsiban kell keresnem egy 22-es számú helyet?
"Ha nem hallom melyik jön, honnan tudom, hogy jóra szállok-e fel, ha pl. egyszerre kettő jön és ugyanarra tart?"
Nézd meg az kocsi ajtaján lévő táblát.
De előtte az információs táblát amire ki lesz írva hogy melyikre jön.
"Az appban ha megveszem a jegyet rá, akkor ott mindent megvesz amit kell, nekem mást nem kell vennem?"
igen
"Illetve ha ez áll a jegyen: 22-es kocsi 22-es hely, akkor a 22-es kocsiban kell keresnem egy 22-es számú helyet?"
igen
a kocsi száma a kocsi ajtaján lesz kiírva
az üléseké pedig a kalaptartón van, kb szemmagasságban.
köszönöm szépen! még sosem utaztam ilyennel és vonattal is már ezer éve és nekem ezek nem egyértelmű dolgok. :') :D
nagyon szépen köszönöm!
Elég annyit tudnod, mikor jön a vonatod és hová tart , menetrend szerint. Ezekn alapján már a kijelzőkön és a hangosbemondás alapján tudni fogod jól , melyik vaganyra érkezik a te vonatod. És a kocsi ajtaján vagy amellett ki lesz írva , mi a vonat celallomasa és melyek a köztes nagyobb állomások. De a kalauzt vagy a többi utast is kérdezd nyugodtan .
A kocsi száma szinten az ajtón lesz kiírva vagy mellette. Az ülőhely száma az ülőhely fölött látszik. Fontos hogy bárhol felszállhatsz , a kocsi számát belül ről is látni fogod. Ne a peronon rohangálj fel -alá.
köszönöm!
még egy dolog érdekelne, jól látom, hogy két vonat érkezik egyszerre azonos célállomással, IC, vagy ez a különböző helyről jövő/helyre menő kocsik miatt van? a máv appjában néztem.
[197] hernád intercity
a másik
[197] hernád-zemplén intercity
A két vonat Miskolc és Budapest között egyesítve közlekedik, csak az egyik vonatrész Sátoraljaújhelyről, másik Kassáról indul.
Épp ezért az adott kocsiszám-hely kombinációból a két vonatrészben csak egy lesz, nem kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!