Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan kell az IC vonatokat...

Hogyan kell az IC vonatokat használni?

Figyelt kérdés

Ha nem hallom melyik jön, honnan tudom, hogy jóra szállok-e fel, ha pl. egyszerre kettő jön és ugyanarra tart?

Az appban ha megveszem a jegyet rá, akkor ott mindent megvesz amit kell, nekem mást nem kell vennem?

Illetve ha ez áll a jegyen: 22-es kocsi 22-es hely, akkor a 22-es kocsiban kell keresnem egy 22-es számú helyet?

2022. márc. 16. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

"Ha nem hallom melyik jön, honnan tudom, hogy jóra szállok-e fel, ha pl. egyszerre kettő jön és ugyanarra tart?"

Nézd meg az kocsi ajtaján lévő táblát.

De előtte az információs táblát amire ki lesz írva hogy melyikre jön.

"Az appban ha megveszem a jegyet rá, akkor ott mindent megvesz amit kell, nekem mást nem kell vennem?"

igen

"Illetve ha ez áll a jegyen: 22-es kocsi 22-es hely, akkor a 22-es kocsiban kell keresnem egy 22-es számú helyet?"

igen

a kocsi száma a kocsi ajtaján lesz kiírva

az üléseké pedig a kalaptartón van, kb szemmagasságban.

2022. márc. 16. 18:24
 2/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen! még sosem utaztam ilyennel és vonattal is már ezer éve és nekem ezek nem egyértelmű dolgok. :') :D

nagyon szépen köszönöm!

2022. márc. 16. 18:35
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Elég annyit tudnod, mikor jön a vonatod és hová tart , menetrend szerint. Ezekn alapján már a kijelzőkön és a hangosbemondás alapján tudni fogod jól , melyik vaganyra érkezik a te vonatod. És a kocsi ajtaján vagy amellett ki lesz írva , mi a vonat celallomasa és melyek a köztes nagyobb állomások. De a kalauzt vagy a többi utast is kérdezd nyugodtan .

A kocsi száma szinten az ajtón lesz kiírva vagy mellette. Az ülőhely száma az ülőhely fölött látszik. Fontos hogy bárhol felszállhatsz , a kocsi számát belül ről is látni fogod. Ne a peronon rohangálj fel -alá.

2022. márc. 16. 19:04
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
A sok segítökész válasz tiszteletre méltó.
2022. márc. 17. 10:57
 5/9 anonim ***** válasza:
77%
Kallert sem gáz megkérdezni szerintem. Legfeljebb kifogsz egy bunkót, aki hülyének néz, de válaszolni az is fog.
2022. márc. 17. 11:18
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
ja, és ha van helyjegyed, nem feltétlenül kell odaülni, ahová szól, csak ha más helyét elfoglalod, és ő ragaszkodik hozzá, hogy odaüljön, akkor át kell neki adni, de nekem ebből sose szokott gond lenni
2022. márc. 17. 14:48
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm!

még egy dolog érdekelne, jól látom, hogy két vonat érkezik egyszerre azonos célállomással, IC, vagy ez a különböző helyről jövő/helyre menő kocsik miatt van? a máv appjában néztem.

[197] hernád intercity

a másik

[197] hernád-zemplén intercity

2022. márc. 17. 15:48
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

A két vonat Miskolc és Budapest között egyesítve közlekedik, csak az egyik vonatrész Sátoraljaújhelyről, másik Kassáról indul.

Épp ezért az adott kocsiszám-hely kombinációból a két vonatrészben csak egy lesz, nem kettő.

2022. márc. 17. 18:42
 9/9 A kérdező kommentje:
minden úgy volt ahogy a válaszokban, az utazás rendben ment, tényleg nagy segítség volt, köszönöm szépen!
2022. márc. 20. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!