Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton biciklit szállítani,...

Vonaton biciklit szállítani, nem modern alacsonypadlós mint pl. a Velencei tó felé, hanem klasszikus, ami Balaton felé megy, ez teljesen komoly és Magyarországon normálisnak számít hogy nincs olyan vagon amibe simán csak bele kell tolni a kerékpárt?

Figyelt kérdés

Le vagyok döbbenve hogy az utasok számára kialakított szűk és rendkívül meredek lépcsőn kell a kerékpárt az utasnak feltuszkolni?

Vagy mégis hogy?

Most kérdeztem személyesen balatoni vasútállomáson hogy Budapestre kerékpárt vonaton hogyan lehet és azt mondta a jegypénztáros hogy csak így lehet..... Sajnos.

Kérdeztem hogy és majd nyáron is így lesz? Azt mondta hogy igen....

Ez valami rossz vicc?

#MÁV, bicikli szállítás, 2022, XXI. század
2022. márc. 29. 13:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

9-es, én írtam ezt a 2-es válaszomban.

De olvasd tovább is, mielőtt rinyálni kezdesz a párizsiról meg a kenyérről. Ideírom, nehogy vissza kelljen keresni:

"Ezzel persze nem azt mondom, hogy ne kéne mihamarabb legalább a turisták által gyakran használt vonalakra alacsonypadlós vonatokat rakni."

EGYÜTT értelmezd a másik mondattal együtt, ne csak az elsőt magában.

2022. márc. 29. 15:04
 12/28 A kérdező kommentje:

11# Együtt értelmeztem a két részt és az jött ki belőle hogy sz@r - sz@r de régen is így volt, akkor nem nyavajogtunk érte, akkor most se rinyáljon a kérdező, depersze jó lenne ha jobb lenne és a felsőbb hatalom megoldaná (... de mi ugye tudjuk, kis ócska pondrók hogy nekünk nem jár.... csak a Szomszédok című sorozat)

Értem.

2022. márc. 29. 15:09
 13/28 anonim ***** válasza:

Igen, azon kell.

Nyilván messze áll az ideálistól, és sajnos a MÁV jelenlegi kerékpárszállítási lehetőségei még aránylag barátinak mondhatók több európai országban fennálló feltételekhez képest is.

Jelenleg alacsonypadlós vasúti jármű csak motorvonat van, a Balaton környékén konkrétan Desiro és Flirt. Ezekben viszont korlátozott a kapacitás, a többcélú térben viszonylag kevés kerékpár fér el. Szezonban Balatonnál a mozdonyos vonatok többségében van nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi, de ezen "paklikocsik" többsége kifejezetten koros és elavult, illetve az újabb többcélú térrel rendelkező kocsik is kivétel nélkül magaspadlósak. Ezt próbálják áthidalni az oda rendszeresített diákmunkásokkal, a rutinosabbak elég profin meggyorsítják a kerékpárosok fel- és leszállását. A megoldás nyilván alacsonypadlós, többcélú térrel felszerelt kocsik üzembe állítása lenne, de a Startnak jelenleg ennél kb csak égetőbb problémái vannak.

2022. márc. 29. 20:06
 14/28 A kérdező kommentje:
13# Köszönöm!
2022. márc. 29. 20:21
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
Nem kellene a biciklit a vonaton hurcolászni. Ha biciklizni akarsz, menj azzal, ha meg vonatozni, akkor hagyd otthon a biciklit.
2022. márc. 31. 14:02
 16/28 A kérdező kommentje:

15# Új helyre költözik a kerékpár.

Hagy ne tekerek vele 210 kilométert 😄 ráadásul hideg is van.

2022. márc. 31. 14:05
 17/28 A kérdező kommentje:
(tekerjek)
2022. márc. 31. 14:05
 18/28 anonim ***** válasza:

15: Aha. Tehát mindenki csak a saját lakókörnyezetében biciklizzen... LOL

Azt hiszem, lemaradtál egy pár évtizedes trendről - Európa- sőt világszerte... A kerékpáros turizmus szárnyalásáról.

2022. márc. 31. 14:10
 19/28 anonim ***** válasza:
92%

„15/18 anonim ***** válasza:

Nem kellene a biciklit a vonaton hurcolászni. Ha biciklizni akarsz, menj azzal, ha meg vonatozni, akkor hagyd otthon a biciklit.”

Tehát, ha mondjuk budapestiként a Balatont tekerném körbe, akkor

– vegyek autót;

– nem akarjak a Balatonhoz menni;

- költözzek a Balatonra;

- vegyek egy kötelet, és akasszam fel magam.

2022. márc. 31. 14:13
 20/28 anonim ***** válasza:
#19: nyilvánvalóan trollkodik a 15-ös... :-/
2022. márc. 31. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!