Magyarországon van olyan város, ahol még van és működésbe lenne hozható klasszikus, olyan tipikus légisziréna?
Itt Pécsett nincsen.
Ez olyan igazi porbafingó város.
És a magyarok ezt kiáltották ki melldöngetve kulturális fővárosnak.
Olyan igazi jellemző magyaros csakazértis színvonal.
Ha hadi támadás érné a várost, a releváns emberek görcsös versengésben próbálnák egymást utolérni abban, melyik szolgálja fel először a várost a megszálló sereg számára.
"Légvédelmi sziréna van majdnem minden városban."
Annyiban pontosítanék, hogy van minden városban, sőt nagyobb falvakban is.
Kérdező, te kitől félsz ennyire? Nem tudom feltűnt-e, de NATO-tagok vagyunk. A szomszédaink közül Szlovákia, Románia, Horvátország, és Szlovénia szövetségeseink, Ausztria független, Szerbia és Ukrajna pedig NATO-partnerországok.
Továbbá mit kellene csinálnia a "birka magyar plebsnek" egy légiriadó esetén? Én elsősorban a legközelebbi óvóhelyet keresném, nem pedig barikádot építenék. Harcolni ott van a katonaság, most én egy szál magammal meg mondjuk egy konyhakéssel hogyan vegyem fel a harcot a Szu-27-es vadászbombázóval, esetleg egy T-72-es tankkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!