Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha bérletet veszek csak a...

Ha bérletet veszek csak a nyugtát kapom meg és a bérletet a buszon kell kérnem? FONTOS!

Figyelt kérdés

Ma vettem életem első buszbérletét, de csak a nyugtát kaptam meg...én meg, tudom nagyon égő, de azt hittem rá hogy az a bérlet(még életemben nem volt bérletem, nézzétek el) és csak itthon kezdtem el gondolkozni hogy ezzel bárki utazhatna aki diák, mert semmi adat nincs rajta...közelről még nem láttam bérletet de gondolom azt ki kell tölteni az adatainkkal, legalább a nevünkkel.

Ezt, hogy talán a buszsofőr adja, csak a megnyugtatásomra találtam ki, mert most nagyon berezeltem. Vagy ha holnap viszamegyek és mondom hogy nem adtak bérletet és bemutatom a nyugtát akkor kaphatok, úgy, hogy ne kelljen mégegyszer kifizetnem?

Lécci segítsetek!

2010. szept. 13. 20:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én még csak helyi közlekedési eszközökre érvényes bérleteket vettem eddig (több nagyvárosban is) de én sehol nem kaptam nyugtát a bérlet mellé vagy helyett. A bérlet mindenhol a diákigazolvánnyal megegyező méretű volt, amint fel volt tüntetve az érvényességi időszaka, a bérlet típusa (tanuló, teljes áru), a járatokat üzemeltető cég neve és emblémája, illetve UV fénynél látszódó speciális jelzésekkel voltak ellátva, amik a hamisítást elősegítik.

Távolsági bérletet még sosem vettem, de nem hinném, hogy az is csak egy nyugta lenne.

Remélem nem vertek át, mert lehet, hogy hiába mész vissza, szerintem nem fogsz a nyugtáért másik bérletet kapni.

Milyen bérletet vettél? Valamilyen helyi járat vagy távolságit? Írd meg, talán tud valaki segíteni.

2010. szept. 13. 20:48
 2/15 anonim ***** válasza:

Szerintem beszoptad. Egy kivétel van, ha mágneskártyás a rendszer. Van olyan, pl. Kecskemét-Helvécia, hogy ilyen kis műanyag kártyát adnak, amit feltöltenek, felszálláskor lehúzod és úgy csipog, hogy fel van-e töltve vagy sem. A nyugtát meg magaddal kell hordanod, mert az ellenőrnek azt kell bemutatni. Érdekes rendszer.

Amúgy szerintem újra venned kell majd én sem adnék semmit azért mert bemutatnak egy nyugtát. Nem hinném el.

2010. szept. 13. 20:50
 3/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Így helyes: a hamisítást nehezítik.
2010. szept. 13. 20:53
 4/15 A kérdező kommentje:
Távolsági buszra vettem. Nem kártya henme papír, rá van írva h nyugta, és nagyobb mint a diákigazolvány:(
2010. szept. 13. 20:55
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem holnap menj vissza oda ahol ma vetted. A nyugta csak igazolja, hogy vettél valamit. Ha rendesek, akkor adnak bérletet utólag, ha nem akkor sajnos másikat kell venned.
2010. szept. 13. 20:57
 6/15 A kérdező kommentje:
Jaj bárcsak adnának! Nem tudok most újat venni. A szüleimnek el se mondtam hogy mi a helyzet, nem mernék eléjük állni újabb pénzt kérni.
2010. szept. 13. 21:01
 7/15 anonim ***** válasza:
Mindenképpen menj vissza! A bérleteket számon tartják, ha szerencséd van és rendes az eladó akkor fogják tudni hogy valaki nem vitte el a bérletet és lehet emlékezni fognak rád. Viszont ha nincs szerencséd akkor nem fogsz kapni.
2010. szept. 13. 21:03
 8/15 anonim ***** válasza:
Tudsz a nyugtáról képet linkelni? Van rajta valami információ? Például hogy honnan és meddig érvényes vagy ilyesmi?
2010. szept. 13. 21:03
 9/15 A kérdező kommentje:

Képet most nem tudok linkelni, de van rajta pár információ. Hogy 30 napos, tanuló, az is rajta van h hány kilométer, honnan hová, mettől meddig, az ára, a dátum amikor vettem, jegysorszám, nyugtaszám.

Köszi hogy segítetek!

2010. szept. 13. 21:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Melyik busztársaság, mert a jászkun voláné nagyobb mint a diákbérlet. Az enyémre rá van írva, hogy dolgozói bérlet. Meg egy nagy pecsét, hogy melyik hónap.
2010. szept. 13. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!