A taxisok az ilyen visszatelefonálásnak örülnek, vagy nem kellett volna visszahívni?
Valamelyik nap (23-án) Miskolcon voltam, és elég messze voltam a vasútállomástól, nem tudtam, hogy hol kell menni a vasútàllomásra, mivel Debrecenben lakom, 20:37-kor indult a vonat, fél 8-kor felhívtam egy ottani taxit, hogy egy gépkocsit kérek a Zenta utcs elejére 20:00-ra. Viszont jött egy villamos és az kivitt egyenesen a vasütállomásra. A villamosról újra felhívtam a taxi társaságot és kértem, hogy ne menjen ki a taxi, mert felszálltam egy villamosra. Azt mondta a nő, hogy köszöni, hogy szóltam.
Valójában nem kellett volna visszaszólni, mert magában lehet szidott, vagy valóban örűltek neki?
Csak, mert már máskor is volt, hogy közben buszra szálltam és nem kellett mégsem a taxi.
Ha szólsz az mindenképpen jó. Ha a rendelési idopont előtt szólsz akkor azért jó mert ki sem megy a taxi. Ha már közbe szólsz is jo, mert nem húzod feleslegesen az idejét.
Máskülönben ha nem szólsz akkor hívni fognak és utána veszik le a taxisrol a címet.
Javaslom tekints rá úgy mint egy találkozóra. Te örülnel ha a barátod szól hogy mégsem tud jönni vagy szívesen várnál a semmire ?
Szolnokon a múltor úgy jártam, hogy a vonat 21:50 kor indult, a Tisza parton gyalogoltam az állomás felé, hívtam egy taxit, hogy hamarabb kiérjek, hogy az állomáson igyak egy kávét még, azt Szolnokon ki sem jött a taxi hiába vártam. Mentem tovább gyalog, majd 21:35 re kint voltam az állomáson még volt a vonatig 15 perc, és úgyis tudtam egy kávét inni.
Máskor ott taxit se hívok, az biztos.
Alap, hogy visszaszólsz. Mondjuk ennél egy kicsit jobban is tisztelhetnéd az idejüket. Persze, biztos örültek, hogy szóltál, de szólhattál volna már akkor, amikor a villamosra felszálltál, meg jobban át lehetne gondolni, hogy tényleg szükséged van-e taxira. Ha sokszor eljátszod ezt egy céggel, még a végén tiltólistára raknak.
Ez kicsit olyan, mintha rendelnél egy csomagot utánvéttel, majd a futárral közlöd, hogy mégsem veszed át a csomagot.
#6 Értő olvasás?
Leírta, hogy már a villamosról hívta is őket...
A futáros példád meg erősen sántít. Akkor lenne igaz, ha a kérdező megvárta volna a taxit, majd közli a sofőrrel, hogy mégsem kell elvinni sehová, mert villamossal megy. Ha maradunk ennnél a csomagos példánál, akkor úgy stimmelne, hogy csomagot rendelt egy webáruházból, de még azelőtt visszamondta, hogy átadták volna a futárszolgálatnak. Ezzel meg az égvilágon semmi baj sincs.
Mindenképpen vissza kell szólni ha nem várod meg.
Mondjuk szerintem bunkóság versenyeztetni a taxit meg a villamost.
Gondold el rendelek tőled meg mástól valamit, majd nem fizetlek ki mert a másik előbb hozta ki
8-as, dehogy bunkóság. Versengő szolgáltatások. Ha kritikus, hogy időben az úti célomhoz érjek és nem bízom abban, hogy menetrend szerint érkezik majd a villamos, akkor miért ne hívhatnék taxit? Azt làssuk be, hogy taxit ezernyi különböző élethelyzetben hívnak az emberek és ezek egy részében vannak olyan külső körülmények, amelyek hatàsára olykor-olykor lemondanak egy-egy fuvart. Ez a normál üzleti kockázat része.
És ilyenkor a lehető legkorrektebb dolog odacsörögni, hogy bocs, mégsem kell a szolgàltatás.
(Ráadásul jártam én már fordítva is: a bizonytalan időigényű séta helyett épp fuvarba induló taxissal egyeztettem a helyszínen, az a megbeszélt idő után 10 perccel sehol, elindulok gyalog, hát nem ott kávézgat az első kocsmában? No gyorsan kirángattuk onnan és pont elértük a vonatot, de képes lett volna az eredeti árat kérni, holott lesétáltuk a táv egy érzékelhető részét. Na akkor ki kinek az idejét tisztelje?)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!