Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért van beosztva, hogy...

Miért van beosztva, hogy sebesvonatot Debreceniek visznek, cityt pedig Nyiregy?

Figyelt kérdés

A 100-as vonalon be van osztva, hogy a Bp.nyugatiba közlekedő intercitiket Nyíregyházi telepállomású mozdonyvezetők visznek, a sebesvonatokat pedig Debreceni telepállomású vezérek. De pl.Püspökladányi vezérek vegyesen sebest és cityt is visznek, P.ladánynak négy kanyar van a nyugatiba, négy a keletibe.

Miért nem úgy osztották be, hogy a Budapesti vonatokat Budapesti vezérek viszik, Debrecen, Nyíregyháza, P.ladány pedig csak helyi személyeket?

2022. febr. 25. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Manapsága budapesti telephelyeken nincs elég mozdony-/motorvonatvezető. Ha megnézed a mavcsoport.hun szinte minden nap van egy lista hogy épp melyik vonatok maradnak el. Ez személyzethiány miatt van 10-ből 9-szer, vagy inkább 10-szer. Nem csoda, hogy videékre nem jut belőlük ha még Budapest környékét sem tudják kiszolgálni.

A szolgálatokat el kell osztani úgy, hogy mindenkinek kb egyenlően jusson. Manapság már a túlórát kell elosztani úgy, hogy mindenki túlórázzon, de ne túl sokat. Ennek okán osztják szét a vonatokat, szolgálatokat úgy, hogy egyik telephelyen se legyen kiugró túlóra.

Ha látnád mi van a repülésben, honnan hova pozicionálják a pilótákat, nem igazán zavarna hogy a ladányi vezért mit keres a nyíregyi icén :D

2022. febr. 25. 14:11
 2/6 anonim ***** válasza:

"A 100-as vonalon be van osztva, hogy a Bp.nyugatiba közlekedő intercitiket Nyíregyházi telepállomású mozdonyvezetők visznek, a sebesvonatokat pedig Debreceni telepállomású vezérek."

Telepállomása a jegyvizsgálóknak van. Telephely.

Nincs így beosztva, visznek IC-t, sebest vegyesen, de ezek amúgy sem a nagyközönségre tartozó információk, ha úgy tetszik, üzleti titkok. De ezen évek óta rugózol, engedd el.

"Miért nem úgy osztották be, hogy a Budapesti vonatokat Budapesti vezérek viszik, Debrecen, Nyíregyháza, P.ladány pedig csak helyi személyeket?"

Az miért lenne jó?

2022. márc. 22. 22:15
 3/6 A kérdező kommentje:

Én a múlthéten elmentem a P.ladányi barátommal egy körre a 6103-6018 kanyarra. Utasként mentem el Ladányba, mert egy Nyiregyi vezér vitte Nyiregytől Ladányig, onnan vette át a Ladányi barátom és átszálltam a mozdonyba, a nyugatiig együtt mentúnk. Vissza 21.28-kor indultunk, de akkor már végig Debrecenig ő hozta és maradtam. Ő hajnalba a 6099-est vitte Ladányig és úgy végzett.

Visszafelé szinte én vezettem, csak Szolnok előtt vette át haverom , Ladánynál is és Debrecen előtt majd utána visszaadta.

Szili volt, megy már nekem is a vezetés, csak a fázishatároknál kicsit nehéz, de már belejöttem, hogy a három kapcsolót ki és visszakapcsolni is gyorsan megy.

2022. márc. 22. 23:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Bravó!!

Ezért mindketten akár letöltendőt is kaphattok...

2022. márc. 22. 23:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Neked valami mentális betegséged van, hogy nem érzed, mi az, ami nem tartozik másokra. Szerencsétlen haverodat sajnálom.
2022. márc. 25. 20:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Vonat/mozdony mániàs vagyok. Régen voltak makettmozdonyaim is, de túladtam rajta. Az az igazi, ha élöben vezetsz egy mozdonyt, vagy ha nem vezeted, de utazol rajta, mert a haverod elvisz.

M41, régen Md-mot, Bzmot utaztam, vezettem is, villanyból szilin, giganton utaztam.

Amiket felsoroltam mindet vezettem a BZ-n kívűl.

A villanyok a kedvenceim, már csak azokon szomtam utazni de egy hónapban egyszer tehát ritka.

Elmegyek egy pesti kanyarra.

2022. márc. 25. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!