A BKK-nál jelent valami presztízst, hogy kit melyik vonalra osztanak be?
Figyelt kérdés
A jármű típusától függetlenül. Elsősorban nem a "balhés" járatokra gondolok, hanem arra, hogy pl. ugyanazzal a villamos típussal a 2-sel jár, vagy egy kevésbé látványos vonalon.#járművezetői beosztás #"elit -nem elit" járat.
2022. febr. 6. 07:52
1/6 anonim válasza:
Nem presztízst jelent, hanem praktikus megfontolásokból vannak jobban lesajnált járatok. Vagy az utazóközönséget tekintik problémásabbnak , vagy a vonalvezetés rejt magában több kockázatos helyet (ld. 50-es), vagy csak sok a forduló egy napom belül (ez van, akit zavarhat), ilyenek,
2/6 anonim válasza:
Nem, inkább úgy van, ahogy #1 írja. Jónéhány évvel ezelőtt (2012-13 körül) úgy volt, hogy az 50-esre min. egy, a Nagykörutra (4/6) pedig min. két év után lehetett menni (persze vonalismeret, illetve típusismeret megszerzése után). Emellett akkoriban a 69-esre elsősorban azok kerültek (ne kérdezd miért), akiknek volt több saját hibás eseményük (baleset). Hogy azóta ezek hogyan változtak, azt nem tudom, de szerintem jó kiindulási alapot adhat neked, amit most leírtam.
Az 50-esen például nem is kell váltót használni (csak a végállomásokon), viszont annyi kereszteződés van, hogy igényel némi tapasztalatot a vonalon való vezetés.
3/6 anonim válasza:
A MÁV-nál van ilyen. Akkor biztos a BKV-nál is.
4/6 A kérdező kommentje:
#2 Kösz a választ. A vonalismeret mennyire fontos pl. a 4-6-os, vonalon, ahol csak a déli irányban van egy váltó, az északiban egy sincs és többé-kevésbé az összes kereszteződésnél lámpa van. Villamossal viszonylag nehéz eltévedni, de a félreváltást nehéz helyrehozni.
2022. febr. 7. 08:36
5/6 anonim válasza:
Nem azért kell hozzá vonalismeret, mert van rajta 15 váltós elágazás, hanem mert a világ legforgalmasabb vonala, ahol minden egyes jelzőről tudnod kell, hogy mikor és mennyi ideig fog szabadot adni, különben feltorlódik mögötted 3-4 villamos.
6/6 A kérdező kommentje:
#5 Értem, kösz.
2022. febr. 7. 14:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!