Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton elvesztettem minden...

Vonaton elvesztettem minden iratomat, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Vonaton utaztam most, leszálltam felszálltak egy villamosra, ahol észrevettem, hogy nincs meg az irattartóm, azonnal visszamentem a vonathoz, átnéztem az ülésemet, de már nem volt ott.

Ezután mentem az állomás információs pultjához és bejelentettem, hogy mi történt illetve megadtam a számom is.

Ezután mi a teendő, persze a várakozás mellett?

#vonat #Iratvesztés
2022. jan. 30. 17:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
A személyi igazolványod elvesztését jelentsd be a rendőrségen.
2022. jan. 30. 18:09
 2/12 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. Most nézem, híg az Ügyfélkapun is betudom jelenteni, ott elég vagy ott is legyen bejelentve?
2022. jan. 30. 18:11
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Ha tudod melyik vonaton, melyik állomások között, akkor kérdezz rá a vasútnál, hátha valaki megtalálta és odaadta a vonat személyzetének.

[link]

Ha nem lesz meg, akkor sajna egyenként újra kell csináltatni mindent. Kormányablak/ügyfélkapu

2022. jan. 30. 18:14
 4/12 anonim ***** válasza:
96%

Ja, az ügyfélkapu eszembe sem jutott. :-)

Ha ott bejelented, akkor máshol már nem kell.

Azon gondolkodom, a többi iratot érdemes-e azonnal.

Az adókártya és a TB-kártya tkp. csak formalitás, azt legyártják újra ugyanazokkal a számokkal. Lehet, hogy azt is be lehetne azonnal jelenteni.

A jogsi már érdekesebb. Ha tudod nélkülözni 1-2 hétig, akkor azzal várjál. Bízzunk benne, hogy megkerül.

2022. jan. 30. 18:20
 5/12 A kérdező kommentje:

Jogsi szerencsére nem volt benne.

Személyi, lakcím, diák, védettségi, taj és adó igazolvány volt benne.

Szóltam a végállomáson az információs pultnál, de lehet holnap is ejtek egy telefonhívást hátha.

2022. jan. 30. 18:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A védettségivel kapcsolatban én először utána érdeklődnék, mit tanácsolnak. Elvileg febr.15-én lejár, vagy változtattak a szabályon? Utána adnak ki másmilyen igazolványt az arra jogosultaknak? Ha febr.15. után nem tudnád használni, akkor nyilván nem érdemes újat gyártatni.

A diákigazolványt viszont jelentsd be. Meg persze a lakcímkártyát is.

2022. jan. 30. 18:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Védettségit pótolja az eeszt alkalmazás mobilon, ha kell valahová.
2022. jan. 30. 18:53
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha van jogsid akkor a személyi sem fontos amig érvényes a jogsi
2022. jan. 30. 18:58
 9/12 A kérdező kommentje:

Nincs jogsim.

A védettségi meg annyira nem zavar. Február 15.-ig úgysem tudnám beoltatni magam, azután lejár és gondolom küldenek újat mikor újra oltatom.

2022. jan. 30. 19:03
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem küldenek új védettségit az újabb oltások után, csak a régin található QR kódhoz tartozó adatbázist frissítik! Legalábbis ezt mondta valamelyik, talán Gulyás Gergely. Tehát valószínűleg kell abból is újat csináltatnod.
2022. jan. 30. 20:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!