Vonaton elvesztettem minden iratomat, mit tegyek?
Vonaton utaztam most, leszálltam felszálltak egy villamosra, ahol észrevettem, hogy nincs meg az irattartóm, azonnal visszamentem a vonathoz, átnéztem az ülésemet, de már nem volt ott.
Ezután mentem az állomás információs pultjához és bejelentettem, hogy mi történt illetve megadtam a számom is.
Ezután mi a teendő, persze a várakozás mellett?
Ha tudod melyik vonaton, melyik állomások között, akkor kérdezz rá a vasútnál, hátha valaki megtalálta és odaadta a vonat személyzetének.
Ha nem lesz meg, akkor sajna egyenként újra kell csináltatni mindent. Kormányablak/ügyfélkapu
Ja, az ügyfélkapu eszembe sem jutott. :-)
Ha ott bejelented, akkor máshol már nem kell.
Azon gondolkodom, a többi iratot érdemes-e azonnal.
Az adókártya és a TB-kártya tkp. csak formalitás, azt legyártják újra ugyanazokkal a számokkal. Lehet, hogy azt is be lehetne azonnal jelenteni.
A jogsi már érdekesebb. Ha tudod nélkülözni 1-2 hétig, akkor azzal várjál. Bízzunk benne, hogy megkerül.
Jogsi szerencsére nem volt benne.
Személyi, lakcím, diák, védettségi, taj és adó igazolvány volt benne.
Szóltam a végállomáson az információs pultnál, de lehet holnap is ejtek egy telefonhívást hátha.
A védettségivel kapcsolatban én először utána érdeklődnék, mit tanácsolnak. Elvileg febr.15-én lejár, vagy változtattak a szabályon? Utána adnak ki másmilyen igazolványt az arra jogosultaknak? Ha febr.15. után nem tudnád használni, akkor nyilván nem érdemes újat gyártatni.
A diákigazolványt viszont jelentsd be. Meg persze a lakcímkártyát is.
Nincs jogsim.
A védettségi meg annyira nem zavar. Február 15.-ig úgysem tudnám beoltatni magam, azután lejár és gondolom küldenek újat mikor újra oltatom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!