Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Én reagálom túl vagy a buszsof...

Én reagálom túl vagy a buszsofőr volt bunk*?

Figyelt kérdés

Megyek fel a buszra köszönök,csak halkra sikerült a buszsofőr meg beszól hogy:

"köszönni?"

Én meg mint egy hülye:

"csókolom"

Bele se merek gondolni mit gondoltak a buszon..

Természetesen tele volt a busz!!

Szerintetek??

2010. szept. 7. 17:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó, akkor a felvetéseddel ellentétben:

Miért kellene előre köszönni a buszsofőrnek?

Ahogy írod már-már be kellene hódolni neki, csak mert a munkáját végzi! (Te írtad elviszi a pici fenekér A-ból B-be!)

Ő ezt nem szívességből, vagy jóarcságból teszi hanem azért mert ez a munkája, és ezért kap pénzt!

Vagy akkor mától kell az utcaseprőnek is köszönni, mert ő is fontos munkát végez, nomeg minden rendőrnek is kell köszönni meg úgy általában mindenkinek, mert mindenki valamilyen szinten fontos munkát végez?

Szerintem, hangsúlyozom szerintem Ő ott egy szolgáltató vállalatot képvisel, és az ő képviseletükben az utasnak mint fizető ügyfélnek NEKI kellene ELŐRE köszönnie, és nem ezt elvárni az ügyfelétől.

A Bankban ki köszön előre?

A telefonszolgáltató ügyfélszolgálatán ha felhívod ki köszön előre?

A szolgáltató embere, ő mondja jónapot kívánok miben segíthetek?

Nem mondom, aki akar köszönjön, de igenis paraszt dolog a buszos részéről mint szolgáltató vállalat képviselője részéről, hogy még ő követeli ki magának a köszönést, legyen az utas 10 vagy 70 éves!

Ha ennyire érzékeny, követelje ki a köszönést úgy, hogy Ő KÖSZÖN ELŐRE! És akkor már az utas lesz a bunká, ha ezt nem viszonozza!

2010. szept. 7. 18:04
 12/28 anonim ***** válasza:
Igen, ebben igazad van, ő a szolgáltató. Viszont gondold el hogy hajnali hattól este négyig ülsz egy buszon minimálbérért, minden megállóban köszönsz szépen minden embernek - és ők b*sznak se visszaköszönni. Azért behódolásnak viszont nem neveznék egy "hello"-t. Egyébként igen, én mondjuk a takarítónőnek is köszönök tökömtudaj egy szálodában (olyan sokszor járok ott :D ), mert mégis: ha ő nem lenne a f*sos budira kéne járnom.
2010. szept. 7. 18:12
 13/28 anonim ***** válasza:
jahm elfelejtettem befejezni:) az utcaseprőnek természetesen nem, mert nem egy zárt közegben vagy vele, és nem abban az "intézményben" dolgozik amit te igénybe szeretnél venni.
2010. szept. 7. 18:13
 14/28 anonim ***** válasza:
78%

18:04 Kár osztanod az észt, mert az alapvető illemszabályokkal sem vagy tisztában. Ha én megyek be bárhová, nekem illik köszönni, a bentlévő fogadja. Nem a fővárosból kell kiindulni, ahol csukott fülkében vannak a járművezetők.

Elmész az orvoshoz, szoktál köszönni, vagy a doki is a munkáját végzi, ezért kapja a fizetését? Bemész egy trafikba, szoktál köszönni? Miért? Ha nem megy be vevő, bezárhat a trafik! Tehát a tarfikos érdeke, hogy bemenj! De tudod mit, ne köszönj senkinek. A sarki közértesnek se, aki kisgyerek korod óta ismer, ha hazamész a családnak se, örüljenek, hogy otthon vagy! Ha meg rádköszönnek, jól nézd ám meg, hogy kinek fogadod a köszönését, mert az sem kötelező!!!

A kérdésre: van egy korosztály, amikor olyan halkan köszön mindenki, hogy alig hallani. Ez leginkább a kamaszkor, mikor a csókolom, meg a jó reggelt/jó napot között vacillál a fiatal. Én azt mondom, köszönjön bátran jó reggelttel, jó napottal, akármennyire is fiatal. Az senkire nem sértő. A fővárosból költöztem egy közeli kisvárosba, és ahányszor fel-le szállok a Volán buszon, mindig köszönök. És eddig mindig fogadták. Nem esik nehezemre, mert zömmel állandó sofőrök váltják egymást. Ne gondold, hogy az utasok azzal foglalkoztak, hogy mit mondott a sofőr. Ha állandó utas vagy, és ott is állandó sofőrök, érdemes jóban lenni velük. Tudom, több éve járok be a fővárosba dolgozni. Nem csukja be az orrom előtt az ajtót, ha látja, hogy rohanok, megvár, sőt volt, amelyik segített felrakni a táskámat, mert látta, hogy nehéz. Kiszállt a kormány mögül, mert az utasok nem is látták, hogy kigúvad a szemem az erőlködéstől.

Az udvariasság mindig kifizetődő. Mint ahogy a bunkóság ráfizetődő. Próbáld ki! Mosolyogj rá bárkire, vissza fog mosolyogni, és lesz egy jó napja. És mennyivel jobb lenne, ha nem csak a morcos, duzzogó arcokat látnánk magunk körül! Semmibe nem kerül, fáradtságba sem. Én így élek, és igyekszem pozitívan gondolkodni. Visszajön másoktól, idegenektől. És ez jó!!!

2010. szept. 7. 18:30
 15/28 anonim ***** válasza:
27%

én még 1x se köszöntem 1 buszsoförnek de őkse nekem...

és amugy bunkó vagyha nem köszönsz de ő is bunkó ha igy vissza kérdez szerintem

de amugy 1 buszsofőr mennyi emberel talákozik egy nap?

száz-kétszáz?

2010. szept. 7. 18:35
 16/28 anonim ***** válasza:
90%

ma 18:30

Nem osztottam az észt, és köszönöm, az alapvető illemszabályokkal is tisztában vagyok.

Illetve tisztában vagyok azzal is, hogy egy szolgáltató cégnél igenis a szolgáltató képviselőjének kell előre köszönnie. Voltam már eladó, és dolgoztam vasúton is mint a szolgáltató vasút képviselője, és mindkét alkalommal én köszöntem előre az ügyfelemnek, nem pedig vártam, hogy majd az utas, vagy a vásárló köszön nekem!

Mert Én vagyok Érte, és nem fordítva!

A kérdésben vázolt helyzetben a buszsofőr van az utasért, és igenis neki kell előre köszönnie. Ha neki ez nehezére esik, mert rossz napja van, mert ő is ember, vagy szimplán csak unja, akkor ne mondjon semmit.

De utánakiabálni egy utasnak (aki jelen esetben az ügyfelünk!!)hogy "köszönni?!" határozottan bunkóság, főleg ilyen stílusban. Még akkor is, ha kisiskolás az utas.

Nem azt mondtam, hogy ne köszönj senkinek, én is köszönök a házban lakóknak, és a kollégiumomban lakóknak, pedig sokszor nem is tudom kik ők.

Én is vidéken lakom, itt is elsőajtózás van, van hogy köszönök, vagy hogy nem, mert épp máshol jár az agyam, de speciel utánam még nem kiabáltak hogy köszönni?!

Tehát nekem sem esik nehezemre, van hogy köszönök, van hogy nem, legyen így a buszsofőr is. Neki kell előre köszönnie, vagy köszön vagy nem előre, de ha köszönneki neki igenis fogadja el, ha pedig netán nem köszöntik, ne ordítson az utas után!

Mondom mindezt egy szolgáltató vállalat alkalmazottjaként.

2010. szept. 7. 19:34
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

ma 18:12

Én is szoktam köszönni a takarítónéninknek, meg a portásnak is.

Egyszer nem akar beengedni a beléptetőrendszer, ott szenvedtem vele 5 percet, kijött a portásnéni mondta, hogy menjek be nyugodtan a beléptetőt megkerülve, tudja, hogy kolis vagyok, mert mindig köszönök.

Akkor le is voltam hidalva, hogy nem arról jegyzett meg, hogy 2m magas vagyok vagy arról, hogy jó súlyban vagyok ( :-) ) hanem arról, hogy köszönök. Ezzel rendben is van, nem azt mondtam, hogy lenézem a buszsofőrt vagy bármi mást, mert mint mondtam, mindenki valamilyen szinten fontos és nélkülözhetetlen munkát végez.

Egyszerűen arra utaltam, hogy egy szolgáltató képviseletében neki kell előre köszöntenie az ügyfelet és nem fordítva.

De ültessük át a dolgot:

Mit szólnátok ha a buszon az ellnőr odaállna feléd, megszólítana, jegyeket bérleteket, és folytatná: KÖSZÖNNI?!

Vagy esetleg a telefonszolgáltató telefonos ügyfélszolgálatán csak felvenné a telefont és azzal kezdené: köszönni?!

Ugye hogy ki lennétek akadva?

2010. szept. 7. 19:41
 18/28 anonim ***** válasza:
nemérted, más a szitu. Az ellenőr csatornája ugyanaz, mint a söfőré, de neki kapcsolatot kell teremtenie vele. Mivel ott csak ketten vagytok a kommunikációban, ezért oly mindegy hogy ki köszön előre. Nekem akérdéssel nem volt bajom, itt a söfőr volt bunkó mert így rád ripakodni valóban taplóság, csak sokan írták felháborodva hogy miaz, hogy köszönni kell neki. Én erre reagáltam. És igen, elképzelhető az ellenőr bácsinak is kellemetlen lenne ha ksözön neked, te tátott szájjal a képébe bambulsz, és hozzávágod a jegyed. A telefonos szolgáltató megint más téma, egyáltalán nem ide tartozik. Ott a csatorna a telefonvonal, és azzal hogy beleköszön, jelzi hogy felvette a kapcsolatot veled.
2010. szept. 8. 04:25
 19/28 A kérdező kommentje:

13 éves vagyok amúgy és a bácsi sem volt valami,fiatal...

Volt már vagy 50 éves lehet hogy nagyot hall..

Apa is 50 éves és nem öreg és nem is hall nagyot..

Ezért gondoltam hogy nem kell kiabálva köszönni

2010. szept. 8. 13:35
 20/28 anonim ***** válasza:
89%-os. Összekevered a szezont a fazonnal, és második válaszodnál is csak azt bizonyítottad, hogy mégsem vagy tisztában alapvető dolgokkal. Más egy telefonos hívás, más egy személyes találkozás, más ismerőssel, más ismeretlennel. Teljesen mindegy, hogy szolgáltató-e, elvileg bármilyen kereskedelmi egységbe bemegy az ember, ők vannak értünk. És én előre köszönök, ha bemegyek bárhová. Nekem mindegy, hogy az ajtó hová nyílik, a szomszéd nénihez, vagy egy pénzintézetbe. Nyitok, köszönök. Ez nálam az alap.
2010. szept. 8. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!