Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton utazva bezárhatom a...

Vonaton utazva bezárhatom a kabint?

Figyelt kérdés
Ritkán utazom vonattal, de mindig zavarni szokott hogy van egy csomó üres fülke, de akkor is van valaki aki bejön és leül. Bezárhatom a kabint, vagy szól érte a kalaúz?

2021. dec. 5. 10:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%
Ha tényleg van egy csomó üres hely, akkor nem fognak szólni érte, bár attól még parasztság. TÖMEGközlekedés a neve, el kell fogadni, hogy osztozni kell másokkal. Ha kényelmet és egyedüllétet akarsz, akkor vegyél egy autót. Semmi jogod nincsen mások elől elzárni 7 szabad helyet, semmi jogod nincsen 8 helyet lefoglalni önmagadnak.
2021. dec. 5. 11:00
 2/17 anonim ***** válasza:
51%
Bezárhazod, én is beszoktam. Aki akar kinyitja és bejön, ilyen egyszerű. Ez nem fogja visszatartani az embereket.
2021. dec. 5. 11:08
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Őszintén szólva én sem szoktam üres fülkékre vadászni a 20 kilós bőröndömmel ha fülkés vonaton utazom. Egyrészt korántsem biztos, hogy van-e egyáltalán üres fülke, meg ha van is, akkor is 90% hogy valaki beül mellém, amivel nincs is gond, de akkor már tök mindegy, hogy én ülök be valaki mellé, vagy majd mellém ül be valaki.

Persze meg szoktam kérdezni, hogy szabad-e a hely, nem vár-e még valakit.

Szóval szerintem bunkóság bezárni a kabint, főleg ha tök egyedül üldögélsz benne. Maximum akkor tudom megérteni, ha egy nagyobb társaságnak foglalod a helyet, és együtt akartok utazni.

2021. dec. 5. 11:14
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

"Bezárhazod, én is beszoktam. Aki akar kinyitja és bejön, ilyen egyszerű. Ez nem fogja visszatartani az embereket."

Szerintem a kérdező arra gondolt, hogy belül teljesen bezárja, hogy ki se lehessen nyitni a folyosóról, régi kocsikon van ilyen. Ha csak simán behúzza az ajtót, azzal természetesen nincs gond.

2021. dec. 5. 11:16
 5/17 anonim ***** válasza:
77%
4-es, ja értem, akkor ezt félreértettem. Elnézést, ilyen vobaton még nem utaztam.
2021. dec. 5. 11:19
 6/17 anonim ***** válasza:
60%
Egyébként most így belegondolva nem is tudom, hogy van-e még ilyen zárható fülkés vonat. Pár éve még tuti volt, mert utaztam rajta, de egy ideje már nem találkoztam ilyennel, vagy csak nem figyeltem.
2021. dec. 5. 11:23
 7/17 anonim ***** válasza:
42%
Ha betudod zárd be nyugodtan.
2021. dec. 5. 13:44
 8/17 anonim ***** válasza:
77%

Zárd be, a kaller úgyis ki tudja nyitni kicülről.

Persze ha sokan vannak a vonaton akkor ne legyél prisztó és engedd be.a töbi utast! Nekem van szakaszkulcsom, úgyhogy be fogok melléd ülni ha máshol nincs már hely.

2021. dec. 5. 14:11
 9/17 anonim ***** válasza:
54%

Így van: ha sok hely van és kevés utas, zárkózz be nyugodtan , különben minek lenne rajta az a zár, emberek???

Az emberek különbözőek , van akit zavar, ha közvetlen közelében mások is ülnek, másokat ez nem érdekel , vagy kimondottan úgy érzik magukat jobban, ha nem utaznak egyedül. Utóbbiak üljenek szépen össze, aki meg inkább magányra vágyna, mindaddig nyugodtan zárja be az ajtót , amíg ez nem okoz hátrányt másnak.

2021. dec. 5. 15:21
 10/17 anonim ***** válasza:
25%

#9 "különben minek lenne rajta az a zár"

A zár eredetileg a lopások miatt/ellen van kitalálva. Hosszú távon, vagy csak egyszerűen éjszakai járatokon, ha aludni akarsz, akkor be tudsz zárkózni és biztonságban vannak az értékeid. Ha ébren vagy, akkor nem nagyon van hozzá jogod/indokod, hogy bezárkózz. Egyetlen ok a bezárkózásra az, hogy egy paraszt az illető.

2021. dec. 5. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!