Villamos áramszedő: mennyi szikrázás normális?
Figyelt kérdés
Tegnap este Budapesten a 41-es vonalán a Tatra, amivel mentünk, minden gyorsításnál jókora tűzijátékot produkált (jókora = akkorákat szikrázott, hogy a szikrák több ízben a járdára is leestek, be az emberek közé). Ez mennyire üzemszerű? Ilyesmit videón is legfeljebb olyan esetben láttam, amikor erősen el volt jegesedve a felsővezeték.2021. dec. 1. 08:44
2/2 anonim válasza:
Semennyire.
Kedvezőtlen időjárási körülmények okozhatnak fokozott szikrázást, ilyen mértékűnél én komolyabb gondra tippelnék.
Az elsőnek az áramszedő széncsúszóit nézném meg, nincsenek-e eltörve vagy rommá kopva, ha látszólag épek, meg a sarunyomóerőt mérném meg, mert ha alacsony, és "pattog" a szedő a felsővezetéken, az könnyedén okozhat ilyet.
Igaz, én nagyvasúton mozgok, de gondolom az áramszedő villamosnál is hasonlóan viselkedik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!