Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Baj ha szikrázik picit a...

Baj ha szikrázik picit a szivargyújtó az autóban, ha beledugom a 12V-s autós porszívót?

Figyelt kérdés
Így használom igazából igazából már évek óta, néha mikor használom a porszívót az autóban és összevissza mozgatom emiatt, van, hogy lekapcsol, mert nem kap áramot. Meg kell igazítani ilyenkor a szivargyújtóban a csatlakozóját. Ilyenkor nagyon picit szikrázik, mikor megigazítom, vagy újra bedugom, mikor esetleg véletlen kirántom, ilyesmi. Szóval baj ez a pici szikrázás? Semmi baja nem lett eddig emiatt se a porszívónak, sem az autó egyetlen részének sem, sok elektronika van benne, de semmi sem károsodott eddig. Csak azért gondoltam megkérdezem, csak úgy eszembe jutott. Itthon mikor hosszabbító konektorba bedugom a laptopot, az is szikrázik kicsit, de azzal nem foglalkozok, de ez meg az autóm és nagyon szeretem!

2012. dec. 26. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Valahol kontaktos, érdemes rászánni azt a 10percet és megnézni.
2012. dec. 26. 21:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Mit jelent az, hogy kontaktos? Szóval ezekszerint lehet baj belőle? :O
2012. dec. 26. 21:14
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
Nem tökéletes a mechanikus érintkezés a vezető felületek között, vagy az aljzatra menő vezeték lazult le, vagy az aljzat kopott ki. Gond annyi lehet hogy pl egy érzékenyebb autóstöltő nem fogja tolerálni.
2012. dec. 26. 21:21
 4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen! Újkorától fogva ezt csinálja igazából. Media Martk-ban vettem még anno! Black & Decker holmi, a doboza nem volt épp tökéletes, lehet már valaki visszavitte emiatt és a f@szszopók remek problémamegoldásként újra becsomagolták és polcra rakták! Szerinted ha vennék szivargyújtóelősztó/hosszabbítót azzal tudnék segíteni? Végül is akkor abba dugnám bele, nem közvetlenül az autó szivargyújtó csatlakozójába!
2012. dec. 26. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:
12%
Szerintem nem a porszívó csatlakozójával lesz a gond, hanem az aljzat van elkopva/deformálódva, meg kéne nézni hogy másik gépben is csinálja-e.
2012. dec. 26. 21:27
 6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen! :) Mentek a zöldek!
2012. dec. 26. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!