Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonaton a kalauzok miért nem...

Vonaton a kalauzok miért nem mondják be, hogy melyik állomásnál járunk?

Figyelt kérdés

Este a sötétben honnan tudjam, hogy hol kell leszállni,

Nagyon ritka az, hogy egy kalauz bemondja. Van pár normális kalauz, aki bemondja, hogy X állomás következik, de az ilyen ritka mint a fehér holló

2021. nov. 25. 19:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
62%

Nincs ablak a vonaton??? Látod az állomás nevét...

Szerintem a kalauznak ez nem dolga.

Jobb vonatokon meg eleve van elektronikus kijelző/képernyő.

2021. nov. 25. 19:12
 2/21 anonim ***** válasza:
21%
Egy kalauz hogyan legyen egyszerre 5-6 kocsiban, hogy mindenki hallja, ha bemondaná...?
2021. nov. 25. 19:13
 3/21 A kérdező kommentje:

Van a vonaton hangosbemondó.. Azt is bemondja, hogy kötelető a szájmaszk..

Aztán este a vaksötétben hogy lássam azt, hogy melyik állomáson vagyunk?

Meg ha életemben először járok ezen a helyen, honnan tudjam, hogy itt kell leszállni?

2021. nov. 25. 19:33
 4/21 anonim ***** válasza:
16%

Ha ennyire életképtelen vagy, akkor ne utazz egyedül!

Hány éves vagy?

Az összes vasútállomás táblája ki van világítva.

2021. nov. 25. 19:46
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

De, feladatuk lenne az utastájékoztatás.

Az más kérdés, hogy ha nem működik a hangosítás, esélytelen végigmennie a vonaton ordítozva, illetve sokszor egyszerre kb 3 helyen kellene lenniük, és nem az utastájékoztatás az elsődleges prioritás.

Ha nincs utastájékoztatás, szépen figyeled a telefonodon, hogy hol jártok, akár egy sima google térképen, akár vonatinfón vagy emig-en. Ha nincs okostelefonod, meg oldschool módon a memetrendben megnézed a megállókat, és figyelsz kifelé az ablakon, hogy mit hagytatok el utoljára..

2021. nov. 25. 19:47
 6/21 anonim ***** válasza:
44%
Az állomások ki vannak ám világítva, elég gyerekes kifogás az, hogy vaksötét van és nem látsz az orrodig sem.
2021. nov. 26. 04:19
 7/21 anonim ***** válasza:
97%

Az itt válaszolók többsége nem sokat járt még elhanyagoltabb vonalakon.

1. Van egy sor táblás megállóhely, ahol még én , aki rutinos vonatozó vagyok (20 éve járom az országot), sem tudom megállapítani , hol járunk. Pont pár napja a kelebiai vonalon egy hátsó kocsiban ültem és többször sem tudtam megállapítani, épp hol is járunk, hiába utaztam már arra vagy tucatnyi alkalommal.

2. De, a kalauznak feladata az utastájékoztatás. Ugyan csak mutatóba, de kapott büntetést ennek elmaradásáért a Start, azóta kicsit jobban figyelnek rá, de így is sokszor elmarad még ott is, ahol van hangosítás.( És nyilván nem a négykocsi Bézé-kígyón kell ezt elvárni. )

2021. nov. 26. 06:06
 8/21 anonim ***** válasza:
6%
Mondjuk ha már vonaton utazik valaki akkor azért annyit emgtehet, hogy kb tisztába van az adott környéken, és pl tudja, hogy ahol le akar szállni az mi után következik, és ha látja, hogy most indulunk onnan és a kövin kell leszállni, akkor mér nyert ügye van.
2021. nov. 26. 07:05
 9/21 anonim ***** válasza:
65%

Ha tök sötét van és a tábla nincs kivilágítva, honnan tudja? Nézze meg a menetrendben, mikor kell a neki megfelelő állomásra érnie, De mi van, ha a vonat késik.

Biztos, hogy a szolgáltató sohasem hibázik? Biztos, hogy mindig az a hülye, aki a PÉNZÉÉRT normális szolgáltatást vár?

2021. nov. 26. 10:43
 10/21 anonim ***** válasza:
37%
#10 A vonatok sohasem késnek. Az utasok órája siet.
2021. nov. 26. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!