Vajon a Maglev, vagy egyéb vasúti technológiák egyszer
kiváltják a hagyományos sínen , kerekeken haladó
vonatokat?
Figyelt kérdés
Üdv, azt tudom , hogy a maglev technika létezik, kínában ha jól tudom menetrendszerinti járat is van (máshol nem tudom hogy van e) , viszont a neten olvastam, hogy ahol van is, nem nagyon hosszú a vonal. Szeretném megkérdezni a mai világ vonatát ami kerekeken gurul kesze kusza sínhálózaton, vajon egyszer felvátja valami más technológia? PL a maglev. Ugye a mai sínhálózatok összevissza, akár egymáson keresztül is mennek stb... gondolom ez egy maglev pályán pl nem lehetne kivitelezni, gondolom ez is számít a síneknél, hogy kanyaroghat amerre akar.
Gyerekek, a meglévő adhéziós vasúti és repülőtérhálózaton felül kellene teljesen új infrastruktúrát építeni, miközben sebességben annyival nem tud többet egyik technológia sem. Ez nagyon súlyos költségvetési korlátot jelent, mert nagyon nehézkesen és irreálisan hosszú időtávon térülne meg.
2021. okt. 20. 11:55
12/19 anonim válasza:
#6: mondani sok mindent lehet. Alap probléma, hogy ezekenk kanyarodni is kéne, akkor nem tudnak olyangyorsan menni, illetve idő felgyorsulni, lealassulni. Mint kötöttpályás közlekedés, állomások nem lehetnek túl távol egymástól, vagy repülővel mennél.
#10: igen, Virgin szakijai... aztán a többi meg körberöhögi őket, mert tudják, hogy vákuumot fenntartani ilyen nagy légtérben hatalmas kihívás. Az egész rendszerre kiterjesztve nézve, pár centis lyuk teljesen leállítaná a működésüket. Fel lehet ülni a hype-vonatra, de ebből nem lesz semmi, maximum maglev szintjére fog eljutni.
2021. okt. 20. 12:05
13/19 A kérdező kommentje:
"#10: igen, Virgin szakijai... aztán a többi meg körberöhögi őket, mert tudják, hogy vákuumot fenntartani ilyen nagy légtérben hatalmas kihívás. Az egész rendszerre kiterjesztve nézve, pár centis lyuk teljesen leállítaná a működésüket. Fel lehet ülni a hype-vonatra, de ebből nem lesz semmi, maximum maglev szintjére fog eljutni.
" miért?
2021. okt. 20. 12:51
14/19 anonim válasza:
na ,csak én vagyok ilyen balek,hogy az ellentétes véleményeket is felpontoztam? Engem meg lepontoztatok olyan dologról alkotott véleményért ami akkor fog/nem fog megvalósulni amikor itt már régen mindenki a föld alatt lesz és soha nem is fog kiderülni,hogy kinek volt igaza. :)
2021. okt. 20. 16:56
15/19 anonim válasza:
#13: nem tudom jól leírni. Nézd meg ennek a fickónak a videóit, készített többet hyperloop témában, elemeire szedi az ígéreteket és nagyon sokat megcáfol közülük bizonyítékokkal; https://www.youtube.com/watch?v=dznOOGLzx3o
2021. okt. 20. 17:14
16/19 A kérdező kommentje:
köszi,, ezt a hippi vonatot én se tudom elképzelni...
2021. okt. 20. 17:50
17/19 BlackSword válasza:
Nagy távolságokban esetleg... de arra meg ott a repülőgép... a légifolyosó meg olcsóbb... szóval nem véletlenül nem erőltetik ezt annyira, hiaba van meg a technológia...
2021. okt. 29. 14:06
18/19 anonim válasza:
Na, mennyi idő alatt is teszi meg a hyperloop a LA és San Francisco közötti utat? :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!