Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért járnak a trolik ott sok...

Miért járnak a trolik ott sok helyen akkuval, ahol van felsővezeték?

Figyelt kérdés
Ezt majdnem minden trolinál láttam már, és rendszeresen.

2021. okt. 10. 16:37
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Mert lehet, hogy nem az egész vonalon van felsővezeték, csak egy részén.
2021. okt. 10. 16:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az akkumulátorokat rendszeresen igénybevételnek kell kitenni, máskülönben rövidül az életciklusuk.
2021. okt. 10. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Lehet, hogy nincs felsővezeték egy részen (pl. 72M, 73M, 82 hétvégente) és amikor újra lesz, akkor nem rakja fel egyből, csak a végállomáson

2. Amit #2 is írt, használni kell az akkumulátorokat, többször is láttam már így trolit olyan helyen, ahol végig van felsővezeték.

2021. okt. 10. 19:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Illetve még az is lehet, hogy adott szakaszon ideiglenesen nincs áram a felsővezetékben (pl. valamilyen hiba vagy javítás miatt).
2021. okt. 10. 20:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A 72-73 troliknál láttam olyat, hogy már a nyugatinál leveszik a Szent (Arany János utcától nincs vezeték)
2021. okt. 11. 08:10
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Szent = Szedőt

Android tud olyan átírásokat csinálni, hogy én magam elröhöm magam 🤣

2021. okt. 11. 08:12
 7/8 anonim ***** válasza:
50%

De bizony ott is gyakran leveszik, ahol nem kéne. Kettesnél lesz a megfejtés.

(Én inkább azt nem értem, hogy kiépített trolihálózat alá mi a büdös bánatnak vesznek nem kevés pénzért ekkora akkumulátorral rendelkező járműveket, feleslegesen elvéve tucatnyi ember helyét az utastérből, és állat módjára szétcseszve használhatatlanná az üléselrendezést. Minek, ha van az utcában áram? Hordozzák körbe teljesen feleslegesen a tonnás akkumulátorokat egész nap. Vegyék és vigyék az akkus trolijaikat olyan rövidebb buszvonalakra, ahol nincs, és nem is lenne gazdaságos felsővezetéket kiépíteni, fenntartani. Arra lennének valók.)

2021. okt. 11. 15:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Most már elég sok olyan van, ahol menetrendszerűen járnak trolibuszok, de megsincs felsővezeték. Lásd: 72M Arany János utca - Kálvin tér, 73M Arany János utca - Deák Ferenc tér, 79M, 82 Uzsoki Utcai Kórház - Mexikói út (hétvégén)
2021. okt. 11. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!