Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tudom hogy szar a tömegközleke...

Tudom hogy szar a tömegközlekedés, na de ennyire?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem bérletet, teljesen érvényesnek számított és a régit is magamnál tartottam biztos ami biztos.

Fel akarok szállni erre a sofőr szó szerint !lelök! a buszról, majd bunkó modorral közölte velem hogy nincs kitöltve. Szálljak le és töltsem ki. Leszállok, erre otthagy.

2021. okt. 5. 18:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem érvényes igazolványszám nélkül. Ettől függetlenül ha már ott van a kezedben egy bérlet, aminek ez az egyetlen gondja, hagyhatta volna, hogy felszállj és indulás után írd rá.

Szabály szerint jogos volt, amit csinált, csak emberileg bukó. Persze csak akkor, ha a te stílusod egyébként rendben volt és ő kezdett el bunkón viselkedni.

2021. okt. 5. 20:48
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezö otteni megnyilvánulásai alapján a soförrel is elkezdett bunkózni, ahogy itt a válaszolókkal is, ezért érthetö, ha otthagyat az út mellett.
2021. okt. 5. 21:27
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező

Felszállás előtt elolvastad az utazási feltételeket?Mert valószínüleg ott van benne,hogy a bérletet ki kell tölteni.

Másrészt biztosan mondhatom,hogy nem a váró buszra akartál felszállni,hanem valamilyen viszonylatszáma volt.Namost ha nem az van kiírva,hogy "Váróbusz",az azt jelenti,hogy nem fog megvárni.

Ha sietsz valahova,kéretik kitölteni a berletedet,és jogszerűen igénybevenni a szolgáltatást!

2021. okt. 5. 22:24
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze,mert szerinted ez így működik, hogy nem töltöd ki? Akkor ennyi erővel nem töltöm ki én se, veszek egy bérletet majd holnap odaadom anyának, utána apának, és így egy bérlettel ingyen utazhatunk a hónapban. Te nagyokos. Én is voltam így, elfelejtettem kitölteni, az ellenőr szúrós szemekkel szólított fel, hogy ez első-utolsó alkalom, stb. Aznap vettem, és sajna nem volt tollam, siettem haza, de jogos lett volna ha nem enged fel a sofőr, mert így meg majdnem megbüntettek. Tanultam belőle, nem győztem megköszönni, hogy nem büntettek meg... Normálisan kellene viselkedni, és akkor veled is azok lennének.
2021. okt. 6. 08:46
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismerem a teljes sztorit a kérdező esetében, de szerintem azzal van probléma, hogy konkrétan leszállította. Nekem két hasonló sztorim is volt.

Egyszer, amikor először vettem bérletet és nem tudtam, hogy rá kell írni (ne kövezzetek meg, előtte életemben talán egyszer utaztam Volánbusszal), akkor már kb. fél hónapja jártam úgy, hogy senki sem szólt érte, majd egyszer szólt érte egy sofőr. Végállomáson szálltam fel, simán lett volna lehetőségem leszállni és ráírni anélkül, hogy lemaradnék a buszról, de mégis felengedett és mondta, hogy írjam rá. Aztán persze ezt megtettem, miután leültem.

A második történet: tanszünetben (2020 augusztus) vettem bérletet, így nem volt nálam tolltartó. Reméltem, hogy ezt az egy utat megúszom (éppen hazafelé tartottam), aztán majd otthon ráírom, mert 10-ből 8 sofőr nem figyeli. Nos nem így lett: ugyanaz a sofőr volt, mint aki ~9 hónappal korábban is szólt érte, de ezúttal már mondta, hogy érvénytelen, írjam rá. Valószínűleg nem engedett volna fel, de(!) mondtam, hogy most vettem a bérletet és hogy szeretnék kérni egy tollat: adott egyet, az első ülésnél pótoltam a hiányosságot, megmutattam, hogy fel van írva és mindenki ment a dolgára.

2021. okt. 6. 09:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
14 vagyok. A kérdező itteni stílusa alapján gondolom, hogy nem normálisan beszélt. Illetve itt is kijelenti, hogy, de az érvényes. Más a mi esetünk, mint a kérdező esete, mert velle ellentétben mi felfogtuk, hogy az nem érvényes. Itt ezen van a hangsúly, hogy a problémát sem érti. Annyi ilyen ember van, és olyan unalmas már.
2021. okt. 6. 11:18
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha bunkó volt a stílusa, akkor jogosan lett leszállítva (még emberségességi szempontból is).

2021. okt. 6. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!