Tudom hogy szar a tömegközlekedés, na de ennyire?
Tegnap vettem bérletet, teljesen érvényesnek számított és a régit is magamnál tartottam biztos ami biztos.
Fel akarok szállni erre a sofőr szó szerint !lelök! a buszról, majd bunkó modorral közölte velem hogy nincs kitöltve. Szálljak le és töltsem ki. Leszállok, erre otthagy.
Amíg nincs kitöltve a bérlet, addig nem érvényes. Teljesen mindegy, neked mennyire fontos, nem vihet el, mert öt (is) megbüntetik, ha érvénytelen bérlettel felenged. Másrészt meg ha neked annyira fontos valahová odaérni, akkor miért nem töltöd ki rendesen a bérletet?
Itt nem a soför meg a tönegközlekedés az, amivel gond van, hanem veled!
NEM, nem volt jogod utazni, mert nem érvényes bérlettel akartad igénybe venni a szolgáltatást. A bérlet ugyanis csak attól kezdve érvényes, ha rendesen ki van töltve, addig nem.
Az meg, hogy esetleg fontos dolgod lett volna, magánügyed, arról nem a soför tehet, ha nincs megfelelö bérleted!
Nem érvényes. Ha nincs rajta valamelyik személyazonosításra alkalmas okmányod száma, akkor az a bérlet csak egy papírfecni.
Ha nekem kezdesz el ott okoskodni a buszon, én még taknyán is tenyeröllek, mint a Banya a Bendegúzt, és még ott is hagylak, 'szt jól van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!