Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tudom hogy szar a tömegközleke...

Tudom hogy szar a tömegközlekedés, na de ennyire?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem bérletet, teljesen érvényesnek számított és a régit is magamnál tartottam biztos ami biztos.

Fel akarok szállni erre a sofőr szó szerint !lelök! a buszról, majd bunkó modorral közölte velem hogy nincs kitöltve. Szálljak le és töltsem ki. Leszállok, erre otthagy.

2021. okt. 5. 18:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
84%
Azt nem is fogja megvárni, amíg kitöltöd. E'van.
2021. okt. 5. 18:51
 2/17 A kérdező kommentje:
És ha éppen fontos dolgom lett volna délután? Pl. Országos versenyre mentem volna?
2021. okt. 5. 19:00
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Amíg nincs kitöltve a bérlet, addig nem érvényes. Teljesen mindegy, neked mennyire fontos, nem vihet el, mert öt (is) megbüntetik, ha érvénytelen bérlettel felenged. Másrészt meg ha neked annyira fontos valahová odaérni, akkor miért nem töltöd ki rendesen a bérletet?

Itt nem a soför meg a tönegközlekedés az, amivel gond van, hanem veled!

2021. okt. 5. 19:03
 4/17 A kérdező kommentje:
Ezért még kártérítést is lehetne kérni, mivel egy olyan személyt szállított le a buszról akinek minden joga megvan hogy utazzon.
2021. okt. 5. 19:04
 5/17 A kérdező kommentje:
Ja, igen kedves 3-as. A sofőrnek nincs is engedélye megtekinteni semmiféle adatot. Az az ellenőrök dolga.
2021. okt. 5. 19:06
 6/17 A kérdező kommentje:
És ezt a volánbusznál való reklamációnál is helyeselték.
2021. okt. 5. 19:06
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

NEM, nem volt jogod utazni, mert nem érvényes bérlettel akartad igénybe venni a szolgáltatást. A bérlet ugyanis csak attól kezdve érvényes, ha rendesen ki van töltve, addig nem.

Az meg, hogy esetleg fontos dolgod lett volna, magánügyed, arról nem a soför tehet, ha nincs megfelelö bérleted!

2021. okt. 5. 19:07
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire okos vagy, akkor miért írsz ki kérdést? Vagy csak hözöngeni akarsz kicsit, mert nem mindenki úgy ugrál, ahogy neket tetszene???
2021. okt. 5. 19:08
 9/17 A kérdező kommentje:
DE igenis érvényes. Xd akkor nyomtatnék belőle egy 5-6 darabot és ráírnám a nevem. Ezt nem név hanem azonosító alapján nézik. Természetesen ezt is megkérdeztem. A másik meg hogy ezért nem kell otthagyni.
2021. okt. 5. 19:11
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem érvényes. Ha nincs rajta valamelyik személyazonosításra alkalmas okmányod száma, akkor az a bérlet csak egy papírfecni.

Ha nekem kezdesz el ott okoskodni a buszon, én még taknyán is tenyeröllek, mint a Banya a Bendegúzt, és még ott is hagylak, 'szt jól van.

2021. okt. 5. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!