Most én voltam a bunkó vagy a buszsofőr?
Szerintem ha a buszmegállóban áll nyitott ajtóval röviddel az indulás előtt, az egyértelmű jelzés arra, hogy fel lehet szállni és a söfőrnek kellett volna elnézést kérni, hogy ennek ellenére mégis le kell szállnod. Ha meg üres volt a busz, akkor nyilván nagy tömeg sem volt, hogy zavarja a járkálás, szóval ha már egyszer felszálltál, akkor nem értem, miért kellett elküldenie, csak azért, hogy egy perc múlva megint visszagyere.
Felém egyébként a buszvégállomásokon a megállótól messzebb szoktak megállni, amikor még nem állnak készen, ilyenkor megérteném, ha elküldi azt, aki nem tudja, hogy majd csak akkor lehet felszállni, ha a megállóba áll be, de még akkor sem bunkón kéne ezt közölni.
10-es, 1 perccel indulás előtt történt az eset a leírás szerint. Akkor már jó eséllyel túl volt a szaráson, papírmunkán, de ha mégsem , akkor meg mit ér plusz 1 perc “szellőztetés”? Semmit a világon. Akkor tartsa zárva az ajtót.
Ezen kívül a hangnem sem mindegy, az “elnézést uram, még egy perc türelmet kérek” teljesen oké, a “hová mész?” már jóval kevésbé. Remélem ezt azért érzed.
A busz egyébként egy vállakozás tulajdona, hiába szeret saját maga által körbehugyozott területként tekinteni rá egy csomó járművezető, akik olykor élvezik, ha rá-ráparancsolhatnak egy-egy idegen emberre ilyen , egyébként tök jelentéktelen szitukban is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!