Most én voltam a bunkó vagy a buszsofőr?
Ajtót szellőzés miatt nyitják ki, hogy utána ne a hajléktalan cigány szagba kelljen felszállnod. Amíg a sofőr nem jelzi, hogy lehet felszállni, addig nem szállsz fel. Ennyi. Te voltál a bunkó.
"Ezzel annyit ért el hogy át álltam a másik meg állóba és jöttem egy másik busszal."
... és? Úgy mondod, mintha ezzel jól kibasztál volna vele.
Nem tudom melyik város (gondolom Pest), de én két dolgot jegyeznék meg:
1. Miért ne lehetne felszállni a buszra, ha az megállt a megállóba és kinyitotta az ajtaját?
2. Megütötte a fülem, hogy egy másik busszal mentél el inkább kérdező. Hát, ez egy vidéki városba nehezen kivitelezhető, mert a kövi buszra fél órát is várni kell :)
Gyerekek ne háborogjatok már, ne írjatok hülyeségeket, ne pontozzatok fel hülyeségeket és ne pontozzatok le azt, aki tudja is mit beszél. Dolgoztam Volánnál, személyesen ismerek/ismertem buszsofőröket, a sok-sok évnyi buszos tapasztalatról nem is beszélve.
Egyrészt azt már leírtam, hogy az ajtókat szellőztetés céljából szokták kinyitni. Nem tudom ez miért okoz számotokra problémát. Ez kb. olyan, hogy ha te kinyitod a nagykaput, hogy kiállj az autóddal, az nem invitáció a vadidegenek számára, hogy bemenjenek. "Dehát fizető utas vagyok" Így van. Az UTAZÁSÉRT fizetsz, de a busz attól még magántulajdon és igenis engedély kell a használatáért, illetve a sofőr, mint "tulaj" szabályai szerint kell játszani. Ő diktál, nem a szaros bérleted.
És hogy miért nem lehet felszállni? Mert a sofőröknek millió dolga van. Nem csak annyiból áll a napjuk, hogy kocsikáznak. Rettenetesen sok adminisztrációs munkájuk van, amiket két kör között intéznek el. Én a szolnoki térségben vagyok jártas, ami ugye központ, ott ha egy busz beáll az egyik állásra, nagyon sok esetben akár 2-3 alkalommal is fel-le szállnak a buszról, mert rohangálnak be a központi irodákba. Gondold el, ott a sofőr, felszállsz... na de a sofőrnek még lehet el kell menni. Ha nem ügyet intézni, akkor meg szarni, vagy akármi. Először megcsinálja a papírozást, aztán akar elmenni. Nem tudhatod. Lehet nem így volt, de lehetett volna.
Persze azt is aláírom, hogy a legtöbb sofőrt nem zavarja. Sokan azután is leszállnak és elmennek, ha már előtte felvezényeltek 40 embert. Lehet így is csinálni? Igen. De azért, mert létezik ilyen is, attól még nem ez a norma. Csak ismételni tudom magam: a szabályokat ők hozzák, nem te, és ezen a szaros bérleted sem változtat, egy bérlettől nem te leszel a főnök. Vendég vagy, vendégségben pedig illik viselkedni.
Jogodban áll azt gondolni, hogy egy fasz a sofőr. De NEM áll jogodban azt gondolni, meg azt feltételezni, hogy a te véleményed a mérvadó. Mert nem az.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!