Szoktatok jelezni a buszsofőrnek?
Figyelt kérdés
Ha a megállóba egyedül vagytok, ès nem az adott buszra vártok, hogy nem kell megálni.Ma láttam egy ilyen gesztust, èn mèg sosem csináltam így...2021. szept. 26. 08:24
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
42 szavazat
1/12 anonim válasza:
Igen, szoktam, hiszen feleslegesen nem szeretnék egy utast sem feltartani. De ha most kezded e szokást gyakorolni: fontos, hogy mielőtt továbbinted a buszt, nézz körbe és ne ints, ha van más is a megállóban vagy siet, fut felé!
2/12 A kérdező kommentje:
uhhh hát igen, az elèg ciki törtènet lenne ha pl 30 percenkènt jár...
2021. szept. 26. 08:42
3/12 anonim válasza:
Lehet neki jelezni, én régen még buszoztam távolabb álltam, ezzel is jelezve nem kell megállni.
Mondjuk egyébként úgy választják meg a sebességet általában, hogy ne legyen gond ebből.
4/12 anonim válasza:
Én ilyenkor a lehető legtávolabb állok a buszmegállóban/tól vagy csak ránézek és jelzem a fejemmel hogy nem. Persze így is vannak olyan sofőrök akik megállnak, esetleg van leszálló utas.
5/12 anonim válasza:
Én hátat fordítok, ezzel csak azt jelzem, hogy én nem akarok felszállni.
6/12 anonim válasza:
Én is távolabb állok meg, illetve ha mégsem, akkor lépek egyet hátra, amikor arra néz.
7/12 anonim válasza:
Persze. A sofőrnek is idegesítő, amikor megáll a megállóban, mert ott van valaki, az meg csak áll mint egy fsz, de nem száll fel. Lassítás, megállás, ajtókezelés, és ismét elindulás. Értelmetlenül feltartja a forgalmat, lehet hogy emiatt lekés egy lámpát, egy csatlakozást, blablabla.
8/12 anonim válasza:
Én ilyenkor hátrább állok 2 lépést.
9/12 anonim válasza:
Amikor kisebb gyerek voltam, emlékszem, hogy mindenki intett egyet, ha nem akart felszállni (és nem volt más a megállóban). Alapvetően hátrébb állok, de ha nek tudok (mert szűk a járda és ott a kerítés mögöttem), akkor a fent említett módszert alkalmazom.
10/12 anonim válasza:
Buszos vagyok....mindenkinek köszönöm a kollegák nevében is😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!