Magyarországon a rossz közbiztonság miatt járnak sokan autóval?
"Magyarországon csak az jár tömegközlekedéssel rendszeresen, aki nem engedheti meg magának, hogy autót tartson fenn."
Ez baszott nagy f4szság. Anyám is metró+busszal jár 1 óra alatt bent van, kocsival a reggeli, pontosabban most már egésznapos dugóban minimum másfél óra (+vagy fél doboz cigi), én ha megyek agglomercióból, ugyanúgy 1 óra az út, de kocsi nélkül legalább tudok piálni is. Ja és fenntartunk autót, ráadásul a főváros nagy ellenségét, majd 5 méteres nagyköbcentis dízelt.
13as
Csak a nagyvárosokban használnak tömegközlekedést, ha erre célzol. A kisebb városokban már senki sem. Ja de, a menekültek akiknek még nincs jogsija meg autója, illetve a kiskorúak.
"Ez baszott nagy f4szság. Anyám is metró+busszal jár"
Nem baszott nagy f4szság, mert Budapesten kívül aki csak teheti nem szarakodik tömegközlekedéssel. De még Budapesti viszonylatban is csak akkor éri meg, ha metró/villamos fő vonalakon mozogsz.
A magyar ember fejében a személygépjármű még mindig "státuszszimbólum". Akinek nincs jogsija, az az alsó 10.000-be tartozik.
Amszterdamban láttam eddig a legszebb dolgokat, ott majdnem mindenki max. 2 kerekű dologgal jár vagy biciklivel.
Én több okból járok Tökölről Budapestre autóval:
A HÉV nagyon drága (legalább kiszámítható)
A HÉV-en többször belém kötöttek (nem lényeges indok)
Az úti célom általában több átszállással érhető el
Gyakran viszek nagy csomagot
Gyakran viszem magammal a feleségemet, aki nehezen használja a BKV eszközöket
Csak a "sines" járművek menetrendje kiszámítható, kivéve a 2-es villamos
Sokáig jártam robogóval, de egy autós elcsapott (kivételesen teljesen szabályos voltam)
Gyakran kell valahova váratlanul mennem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!