Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Magyarországon a rossz közbizt...

Magyarországon a rossz közbiztonság miatt járnak sokan autóval?

Figyelt kérdés
Ugye ahogy a mondás tartja "a magyar a wc-re is kocsival megy"...vajon ez a rossz közbiztonság miatt is van?
2021. aug. 31. 17:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%
Az mond csak ilyet, aki nem járt még más országban. Németországban vagy USAban pl tudod ki jár tömegközlekedéssel? Az égvilágon senki, csakis autóval jár mindenki mindenfelé, 4 tagú családban 4 autó van, és hasonlók. Budapest tömegközlekedése pedig az egyik legjobb a világon, szervezettség és közbiztonság szempontjából is (igen, ezt komolyan írom, mielőtt valaki beszólna ezért, mert tudom, hogy csak szidni szereti mindenki az egészet).
2021. aug. 31. 23:18
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

"Magyarországon csak az jár tömegközlekedéssel rendszeresen, aki nem engedheti meg magának, hogy autót tartson fenn."

Ez baszott nagy f4szság. Anyám is metró+busszal jár 1 óra alatt bent van, kocsival a reggeli, pontosabban most már egésznapos dugóban minimum másfél óra (+vagy fél doboz cigi), én ha megyek agglomercióból, ugyanúgy 1 óra az út, de kocsi nélkül legalább tudok piálni is. Ja és fenntartunk autót, ráadásul a főváros nagy ellenségét, majd 5 méteres nagyköbcentis dízelt.

2021. szept. 1. 00:57
 13/19 anonim ***** válasza:
30%
#11 te valami nagyon vidéki részén jártál Németországnak.
2021. szept. 1. 02:59
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

13as

Csak a nagyvárosokban használnak tömegközlekedést, ha erre célzol. A kisebb városokban már senki sem. Ja de, a menekültek akiknek még nincs jogsija meg autója, illetve a kiskorúak.

2021. szept. 1. 08:12
 15/19 anonim ***** válasza:
27%

"Ez baszott nagy f4szság. Anyám is metró+busszal jár"

Nem baszott nagy f4szság, mert Budapesten kívül aki csak teheti nem szarakodik tömegközlekedéssel. De még Budapesti viszonylatban is csak akkor éri meg, ha metró/villamos fő vonalakon mozogsz.

2021. szept. 1. 09:57
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Két szempontot szoktam figyelembe venni, amikor közlekedési módot választok (és nincs közte a közbiztonság). Az egyik az eljutási idő, a másik pedig a parkolóhelyek milyensége. Dolgozni tömegközlekedéssel járok, mert jóval gyorsabb, másrészt a munkahelyemnél csak fizetős parkoló van (max. 3 óra várakozással). Viszont a város másik végén, lakópari övezetben lakó barátomhoz kocsival szoktam menni, mert általában gyorsabb és a parkolás is megoldott a ház előtt.
2021. szept. 1. 11:09
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

A magyar ember fejében a személygépjármű még mindig "státuszszimbólum". Akinek nincs jogsija, az az alsó 10.000-be tartozik.

Amszterdamban láttam eddig a legszebb dolgokat, ott majdnem mindenki max. 2 kerekű dologgal jár vagy biciklivel.

2021. szept. 1. 12:57
 18/19 anonim ***** válasza:
85%

Én több okból járok Tökölről Budapestre autóval:

A HÉV nagyon drága (legalább kiszámítható)

A HÉV-en többször belém kötöttek (nem lényeges indok)

Az úti célom általában több átszállással érhető el

Gyakran viszek nagy csomagot

Gyakran viszem magammal a feleségemet, aki nehezen használja a BKV eszközöket

Csak a "sines" járművek menetrendje kiszámítható, kivéve a 2-es villamos

Sokáig jártam robogóval, de egy autós elcsapott (kivételesen teljesen szabályos voltam)

Gyakran kell valahova váratlanul mennem

2021. szept. 28. 11:19
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
#14 ez mindenhol így van, hogy vidéken többen használnak autót, mint városban, nem német sajátosság.
2021. szept. 28. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!