Magyarországon a rossz közbiztonság miatt járnak sokan autóval?
Én inkább a tömegközlekedés infrastrukturájának kritikán aluli minősége és szervezettsége miatt járok autóval.
Sokkal szívesebben járnék villamossal, busszal, ahol az ember út közben tud dolgozni, telefonálni, olvasni, bármit, nem pedig a dugóban idegeskedik hogy éppen mennyit fog késni. De amíg a munkahelyem tömegközlekedéssel 1.5 óra, addig autóval 25 perc. Ha dugó van, mondjuk 40-60 perc. Még mindig közel nem annyi, mintha BKV-val mennék.
És nehogy azt higyjétek hogy Mucsaröcsöge, Budapest 2/A kerületéből megyek a 11-be.
Magyarországon csak az jár tömegközlekedéssel rendszeresen, aki nem engedheti meg magának, hogy autót tartson fenn.
Szerintem a magyarokra inkább az jellemző, hogy akár erőn felül is fenntartanak autót, nehogy a szomszéd azt higgye, hogy nem telik rá. Sokan gondolkodnak még úgy, ahogy 2-es írta az utolsó mondatában, és van, aki ennek akar megfelelni.
Fiataloknál meg az ellentéte áll fenn, sokszor az se tart autót, akinek indokolt lenne, mert így lehet menőzni, hogy ő mekkora környezetvédő.
A közbiztonság nem indokolná szerintem, viszont ha a gyerek csak három átszállással tud eljutni a suliba, akkor érthető, hogy egy bizonyos kor alatt a szülő inkább viszi.
"ahogy a mondás tartja "a magyar a wc-re is kocsival megy""
Csak mellékesen megjegyzem, a büdös életben senki nem mondta még ezt a mondást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!